Maandag 11 december 2023 | Verdiepingsbijeenkomst AI in de rechtspraak

De Praktizijns-Sociëteit en de rechtbank Amsterdam organiseren op maandag 11 december vanaf 15.00 uur een Verdiepingsbijeenkomst met als thema: “AI in de rechtspraak”. Manuella van der Put (senior rechter bij de rechtbank Oost-Brabant en in 2022 gepromoveerd op het onderwerp “Kunstmatige intelligentie bij rechterlijke oordeelsvorming” en Jos Smits (strategisch adviseur IT bij de Raad voor de Rechtspraak) spreken over de stand van zaken en de plannen binnen de rechtspraak voor de inzet van kunstmatige intelligentie. Deelname levert 2 PO-punten op en leden van de Jonge Balie krijgen 50% korting. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Meld je aan voor de Young European Lawyers Contest

Meld je voor 1 december 2023 aan voor een nieuwe ronde van de Young European Lawyers Contest! Strijd in internationale teams om de titel en maak kennis met verschillende rechtsculturen door (proces)stukken te schrijven, te onderhandelen en te pleiten voor een rechter. De jury bestaat uit vooraanstaande Europese juristen. De halve finales zijn in Boekarest, Trier en Straatsburg; de finale is in Trier en bij het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg. Ga naar de website van YELC voor meer informatie en om je aan te melden.

Jonge Balie Nieuwjaarsfeest Lustrumeditie | SAVE THE DATE

Markeer donderdag 18 januari 2024 alvast in je agenda, want dan vindt het Jonge Balie Nieuwjaarsfeest plaats! Dit keer wordt het extra speciaal, want we vieren niet alleen het nieuwe jaar, maar ook de opening van het lustrumjaar! De lustrumcommissie staat te popelen om een fantastisch feest neer te zetten op een zeer bijzondere locatie: het Stedelijk Museum! Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

Op 18 december 2023 om 13:00 worden de inschrijvingen geopend.