Pleitoefening

ALGEMEEN

Pleitoefeningen

Iedere advocaat-stagiaire dient gedurende de stageperiode deel te nemen aan een pleitoefening. De pleitoefeningen worden georganiseerd door de Orde van Advocaten Amsterdam. De Orde van Advocaten Amsterdamse bericht iedereen persoonlijk over de datum van de pleitoefening.

 

Voor vragen over de pleitoefeningen dien je je daarom te richten tot de Orde van Advocaten Amsterdam.

Pleitoefeningen

Met ingang van 2023 is gekozen voor een nieuwe opzet van de pleitoefeningen.

In deze nieuwe opzet worden de oude kennismakingsbijeenkomsten met de rechtbank en het hof gecombineerd met de pleitoefening. Er worden ongeveer tien keer per jaar bijeenkomsten gehouden voor 40-50 stagiaires per keer.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt een kijkje in de keuken van de rechtbank en het hof gegeven. Er wordt een introductie-film getoond en daarna vertellen een advocaat en een rechter over tips & tricks in de rechtszaal in de vorm van een interview met een moderator. Vervolgens wordt de groep gesplitst in 4 groepen die dezelfde casus krijgen die zal moeten worden bepleit. De advocaat en rechter fungeren als beoordelaars en stellen zich op als actieve rechters.  Na afloop kunnen er vragen worden gesteld aan de rechter en worden tips en tops gegeven.

Het pleitschema voor 2024 vind je hier.

To top