Justitia

Algemeen

Justitia is het grootste en oudste evenement voor Amsterdamse advocaten. Justitia wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door Stichting Justitia op initiatief van de Orde van Advocaten Amsterdam en de Jonge Balie Amsterdam. Jaarlijks bezoeken ruim duizend advocaten en genodigden Justitia. 

Het programma van dit evenement begint met de Amsterdamse pleitwedstrijden. Gedurende deze dag strijdt een selectie van aanstormende pleittalenten tegen elkaar. De winnaar mag de eer van Amsterdam verdedigen bij de Landelijke Pleitwedstrijden. De dag wordt afgesloten met een diner met de deelnemers, de juryleden en de overige betrokkenen.

Donderdag staat in het teken voor Lawyers for Lawyers. Deze organisatie zet zich in voor een vrije en onafhankelijke advocatuur, in elke uithoek van de wereld. Op vrijdag vindt het hoofdprogramma plaats, bestaande uit een inhoudelijk seminar, een diner en het eindfeest. Deelname aan het seminar is een verplicht onderdeel van de beroepsopleiding voor advocaat-stagiaires in Amsterdam.

Het evenement vindt plaats in het voorjaar. De exacte data van de aanstaande editie van Justitia vind je in de agenda.

Heb je interesse om dit evenement te sponsoren of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact op met het bestuur van Stichting Justitia door een e-mail te sturen naar het adres info@stichtingjustitia.nl of kijk op www.stichtingjustitia.nl.

 

To top