Activiteiten

Opleidingsactiviteiten

De Jonge Balie Amsterdam organiseert ieder jaar verschillende activiteiten in samenwerking met de Orde van Advocaten Amsterdam. Door het bijwonen van deze activiteiten kunnen advocaat-stagiaires voldoen aan de verplichtingen die worden gesteld van uit de Orde van Advocaten Amsterdam voor het afronden van de advocaat-stage. Ook kunnen advocaat-stagiaires facultatief participeren aan de jaarlijkse Pleitwedstrijden. Naast de opleidingsactiviteiten organiseert de Jonge Balie Amsterdam ook elk jaar verschillende sociale- en netwerkactiviteiten voor advocaat-stagiaires om zo beter hun collega’s te leren kennen. Deze activiteiten worden grotendeels door enthousiaste advocaat-stagiaires georganiseerd. Meer weten over de verschillende activiteiten? Kijk dan hier beneden.

Lezingen

De Jonge Balie Amsterdam organiseert minimaal 9 keer per jaar een lezing over wisselende juridisch-inhoudelijke onderwerpen. Voor het bijwonen van een lezing wordt 1 PO-punt toegekend. Een advocaat-stagiaire is verplicht tijdens de advocaat-stage minimaal 2 lezingen bij te wonen.

Pleitwedstrijden

De Amsterdamse Pleitwedstrijden zijn onderdeel van het meerdaagse evenement Justitia. De winnaar van dit evenement mag zichzelf een jaar lang Amsterdams beste pleiter noemen en verdedigt de eer van de stad op de Landelijke Pleitwedstrijden.

Jonge Balie activiteiten

Anglo-Dutch Exchange

Sinds 1966 organiseert De Jonge Balie tweejaarlijks de Anglo-Dutch Exchange in samenwerking met de jonge balies van Rotterdam en Den Haag, de London Young Lawyers Group, de Young Barristers’ Committee of the Bar Council en de Junior Lawyers Division of the Law Society.

Het doel van de Anglo-Dutch Exchange is het verbeteren van de kennis onder (jonge) Nederlandse en Engelse advocaten van elkaars jurisdicties en het versterken van de onderlinge sociale banden. Het evenement vindt beurtelings plaats in Nederland of in Londen. De exacte data van de Anglo-Dutch Exchange vind je in de agenda.

Borrels

De Jonge Balie Amsterdam organiseert verschillende borrels en feesten om jonge advocaten de kans te geven elkaar beter te leren kennen. In de eerste plaats is er aansluitend aan iedere lezing een borrel. Verder organiseert de Jonge Balie Amsterdam rondom de kerstdagen een Kerstborrel en aan het begin van het nieuwe jaar een Nieuwjaarsfeest. In de zomermaanden (juli en augustus) is het tijd voor de Zomerborrels die plaatsvinden bij de Waterkant. De exacte data van de borrels vind je in de agenda.

Eventuele vragen over de borrels kunnen worden gesteld door een e-mail te sturen aan:  evenementen@jongebalieamsterdam.nl.

Bowlingtoernooi

Al sinds jaar en dag organiseert De Jonge Balie Amsterdam het welbekende Bowlingtoernooi. Een activiteit waarbij steeds weer met succes een beroep wordt gedaan op de competitiviteit, sportiviteit en creativiteit van de leden van de Jonge Balie Amsterdam. Het is ieder jaar een onvergetelijke avond waarbij het winnende team niets minder dan eeuwige roem ten deel valt. De exacte datum van het bowlingtoernooi vind je in de agenda.

Overige sporttoernooien

Naast het bowlingtoernooi organiseert de sport- en spelcommissie elk jaar weer andere sportieve evenementen. Op deze evenementen is iedereen van de Jonge Balie Amsterdam welkom die houdt van sport, buiten zijn, ontspannen en/of een borrel. Onder het genot van een borrel strijden de verschillende teams om de felbegeerde overwinning. De exacte data van deze sportevenementen vind je in de agenda.

Pubquizzen

Meerdere keren per jaar organiseert De Jonge Balie Amsterdam een pubquiz. Verschillende teams strijden tegen elkaar in verschillende kennisrondes. Het winnende team gaat uiteraard naar huis met eeuwige roem én een mooie prijs. De exacte data van de pubquizzen vind je in de agenda.

Studiereis

Ieder jaar organiseert De Jonge Balie Amsterdam een vierdaagse studiereis. Daarmee biedt zij haar leden de mogelijkheid om gezamenlijk eens buiten de landsgrenzen te kijken. Gedurende de studiereis staat een actueel juridisch onderwerp centraal om de zich toch al steeds verder specialiserende advocaat een blik buiten zijn gezichtsveld te bieden. Het programma bestaat uit een combinatie van inhoudelijke onderdelen (zoals een bezoek aan een advocatenkantoor of een rechterlijke instantie) en sociale activiteiten (zoals rondleidingen door de stad, borrels en diners). De exacte data van de studiereis vind je in de agenda.

To top