Het Amsterdams Balie Bulletin zoekt nieuwe redactieleden!
10 mei 2019

Word lid van de redactie van het Amsterdams Balie Bulletin!Ben je vlot van pen, geïnteresseerd in het laatste nieuws “achter” de Amsterdamse advocatuur, enthousiast en sociaal? Dan nodigt de redactie van het ABB je uit om het team van 10 redacteuren te komen versterken. Je korte motivatie kan je sturen naar [email protected] t.a.v. de hoofdredacteur.


Woensdag 15 mei 2019: Opnames College Tour met Bénédicte Ficq
10 mei 2019

Op woensdag 15 mei staan opnames van het televisieprogramma College Tour gepland. Matthijs van Nieuwkerk ontvangt tijdens dit seizoen spraakmakende en inspirerende gasten, onder wie strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq. Lijkt het jou interessant om de opname van College Tour bij te wonen en heb je misschien een vraag die je wilt stellen? Leden van de Jonge Balie kunnen de opnames gratis bijwonen!


Justitia 2019: Symposium i.s.m. Lawyers for Laywers
10 mei 2019

Op donderdag 23 mei 2019 vindt vanaf 14.00 uur in de Rode Hoed (Keizersgracht 102) een symposium plaats in samenwerking met Lawyers for Lawyers. Hierbij zal onder andere de Lawyers for Lawyers Award worden uitgereikt. Deelname aan het symposium levert twee PO punten op. Bekijk het programma op onze website en schrijf je HIER in.


Justitia 2019: bureau Brandeis Pleitwedstrijden
10 mei 2019

Op woensdag 22 mei 2019 vinden de bureau Brandeis Pleitwedstrijden 2019 plaats in de A’DAM Toren (Overhoeksplein 1). Twaalf pleiters zullen strijden om de felbegeerde wisseltrofee. Iedereen is welkom om de deelnemers te komen aanmoedigen! Check de website voor meer informatie en het pleitschema.


Justitia 2019: Houthoff Feest
10 mei 2019

Justitia heeft dit jaar voor het eindfeest te gekke line-up, met artiesten Rapper Donnie en The Partysquad als hoogtepunten van de avond! Koop HIER je ticket voor het Houthoff Feest en koop HIER je drankgeeltje. En vergeet je Snelle Planga niet! Check het hele programma op onze website.


Koop nu je drankgeeltje mét 25% korting!
10 mei 2019

Let op! Een drankgeeltje is verplicht voor het diner en het feest. Voorkom dat je in de rij moet staan en koop HIER je drankgeeltje vooraf met maar liefst 25% korting! Wil jij kans maken op een gratis drankgeeltje? Volg ons dan op Instagram @stichtingjustitia, maak een foto van jezelf met een Justitia poster die … Continued


Deelname Justitia = Jonge Balie lezing
10 mei 2019

Iedereen weet het: het seminar van Justitia is verplicht voor alle eerstejaars advocaat-stagiaires en geeft hen twee PO-punten voor het stageverslag. Ben jij ouderejaars en heb je steeds geen tijd om naar de verplichte Jonge Balie-lezingen te gaan? Kom dan naar Justitia! Je krijgt dan namelijk één keiharde PO-punt die telt als een Jonge Balie-lezing.


Schrijf je in voor Justitia 2019!
10 mei 2019

Het is aftellen geblazen! Over twee weken barst het grootste feest van de Jonge Balie Amsterdam en de Amsterdamse Orde van Advocaten los: Justitia! Met een seminar over het thema ‘Fake News’, een borrel, een foodtruck diner en het Houthoff Feest met de tofste artiesten gaan we geschiedenis schrijven. Zien we jou op vrijdag 24 … Continued


27 mei, 3 juni en 5 juni: Meeloopdagen bij deurwaarder Armaere
28 april 2019

Op 27 mei, 3 juni en 5 juni aanstaande van 09.00 uur tot 12.00 uur hebben leden van de Jonge Balie de kans om een dagdeel mee te lopen met de deurwaarder Armaere in Amsterdam. De dag begint met een uitleg over het werk van de deurwaarder op het kantoor van Armaere in Amsterdam, waarna deelnemers gedurende twee uur zullen “meelopen” met de deurwaarder en op die manier de praktijk van de deurwaarder van dichtbij kunnen meemaken. Deelnemers ontvangen daarnaast ook 1 PO-punt voor deelname. Per dagdeel kunnen slechts 6 deelnemers meelopen, dus er is in totaal slechts plek voor 18 deelnemers. Schrijf je vanaf aanstaande woensdag 1 mei in op de website!


Donderdag 27 juni 2019: Jonge Balie Lezing
28 april 2019

Op 27 juni aanstaande verzorgt cassatieadvocaat Vivien Rorsch een lezing over framing, storytelling en overtuigingskracht. Hoe schrijf je een processtuk dat waard is om te lezen? Van de eerste letter tot de laatste punt. Het komt neer op de feiten en het verhaal eromheen. Ook in cassatie. Aan de hand van opvallende en relevante jurisprudentie wijst Vivien op veelgemaakte fouten. De lezing zal positief en praktisch worden ingestoken met veel concrete tips. Meld je nu aan!