In Memoriam – Derk Wiersum (1975 – 2019)
20 september 2019

Wij zijn diep geschokt dat een beroepsgenoot, advocaat Derk Wiersum, afgelopen woensdag is vermoord vanwege het werk dat hij deed. Derk Wiersum was behalve advocaat, ook echtgenoot en vader van twee jonge kinderen. Onze gedachten gaan uit naar zijn naasten, voor wie het een persoonlijk drama is een dierbare op deze manier te moeten verliezen. … Continued


Patroon van het Jaar 2019
9 september 2019

De verkiezingen voor de Patroon van het Jaar 2019 gaan van start. Deze verkiezingen worden door Le Tableau en Dialogue in samenwerking met Stichting Jonge Balie Nederland georganiseerd. Stagiaires en medewerkers (1e, 2e en 3e jaars) kunnen hun patroon of senior medewerker tot 22 september 2019 nomineren. Nomineren kan HIER.


Donderdag 26 september 2019 | Opening Gerechtelijk Jaar
9 september 2019

Op donderdag 26 september 2019 vindt de Opening Gerechtelijk Jaar plaats. De Opening Gerechtelijk Jaar is een mooie nazomerse traditie voor alle leden van de rechterlijke macht en advocatuur in Amsterdam. Bij deze feestelijke inluiding van het nieuwe gerechtelijke jaar zal Christa Wiertz, sinds begin dit jaar president van de rechtbank Amsterdam, iedereen mede namens de andere gastheren en gastdames welkom heten. Je bent van harte uitgenodigd om gezamenlijk het glas te heffen op een goede rechtspleging.

De opening van het gerechtelijk jaar is van 17.30 tot 19.30 uur en zal dit jaar bij Vondelpark3 plaatsvinden. Klik hier voor de uitnodiging.


Jonge Balie Enquête 2019
9 september 2019

De Jonge Balie Amsterdam behartigt sinds 1939 de belangen van de jonge advocaten in Amsterdam. Zij organiseert voor haar leden verschillende inhoudelijke en sociale activiteiten. Om zo goed mogelijk op de wensen en behoeften van onze leden in te spelen, vinden wij het belangrijk om te weten wat onder jonge advocaten speelt. Om die reden vragen wij jou onze enquête in te vullen. Het invullen van de enquête duurt minder dan 5 minuten en is anoniem. De resultaten van de enquête zullen worden gebruikt voor interne beleidsdoelstellingen. Klik HIER voor de enquête. Alvast hartelijk dank voor het invullen. Voor vragen kan altijd contact worden opgenomen met

[email protected]


Vacature Anglo Dutch Exchange 2020
26 augustus 2019

Sinds 1966 organiseert de Jonge Balie Amsterdam tweejaarlijks de Anglo Dutch Exchange (ADE) in samenwerking met de Jonge Balies van Rotterdam/Dordrecht, Den Haag, de London Young Lawyers Group, de Young Barristers’ Committee of the Bar Council en de Junior Lawyers Division of the Law Society. Lijkt het jou leuk om de ADE aankomend jaar te organiseren? Stuur dan een e-mail naar [email protected] Mocht je vragen over deze vacature hebben, dan kun je hier ook terecht. Aanmelden kan tot en met 19 oktober aanstaande!


Vacature Jonge Balie Nieuwjaarsfeest 2020
26 augustus 2019

De Jonge Balie is op zoek naar enthousiaste leden die het leuk lijkt het nieuwjaarsfeest in januari 2020 te organiseren. Ook in 2020 willen we het nieuwe jaar feestelijk inluiden met alle leden! Heb je vragen over deze vacature of wil je je aanmelden voor deze commissie, stuur dan een e-mail aan [email protected]


Dinsdag 10 september 2019 | Algemene Ledenvergadering
26 augustus 2019

Op dinsdag 10 september 2019 zal de Algemene Ledenvergadering van de Jonge Balie Amsterdam plaatsvinden. De vergadering zal plaatshebben ten kantore van Wiersma Mensonides (Koningslaan 35, 1075 AB Amsterdam) en vangt om 18.00 uur aan. Tijdens de ALV zal onder meer het nieuwe bestuur worden gekozen.


[VOL] Maandag 23 september 2019 | ‘Kopen van een eerste huis’
13 augustus 2019

Op maandag 23 september aanstaande zullen de Jonge Balie en hoofdsponsor Rabobank hun krachten bundelen. Dit ‘combi-event’ zal in het teken staan van het kopen van een eerste huis. De avond zal aanvangen om 18.00 uur in de Studio van het Stedelijk Museum. Van 18.00 uur tot 19.00 uur is de inloop en zal voor … Continued


Woensdag 2 oktober 2019 | SJBN Advocaat en Ondernemerdag bij ABN AMRO
12 augustus 2019

Op 2 oktober 2019 vindt de zesde editie van de SJBN Advocaat en Ondernemerdag plaats bij ABN AMRO in Amsterdam. De SJBN Advocaat en Ondernemerdag richt zich op het ondernemerschap binnen de advocatuur, in het bijzonder op advocaten die een eigen kantoor willen oprichten of ambitie hebben om door te groeien tot partner binnen een bestaand kantoor. Op deze dag zullen twee ervaren advocaten  spreken over het oprichten van een eigen advocatenkantoor, de praktische punten waar advocaten tegenaan lopen en het doorlopen van het partner-traject.


[Wachtlijst] Donderdag 19 september 2019 | Jonge Balie Lezing
7 augustus 2019

Frank Wieland, senior strafrechter bij de rechtbank van Amsterdam, ook wel bekend als de rechter die Willem Holleeder opsloot, zal de lezing van 19 september aanstaande verzorgen. Tijdens deze lezing zal hij ingaan op het Holleeder-proces en zijn rol als rechter daarin. De inschrijvingen zitten momenteel vol. Mocht je je nog inschrijven, dan kom je op de wachtlijst terecht en ontvang je een e-mail zodra een plek beschikbaar komt.