Donderdag 22 augustus 2019: Jonge Balie Lezing
26 juni 2019

Oorlogsrecht in de praktijk, welke regels gelden voor militairen tijdens een gewapend conflict en hoe wordt hier in de praktijk mee omgegaan? Heb jij altijd al eens willen weten aan welke regels een militair op missie is gebonden? Kom dan op donderdag 22 augustus aanstaande om 19:30 uur naar de Jonge Balie lezing waar kapitein mr. Jan van Zeijts, militair jurist van de Koninklijke Landmacht, komt spreken over zijn ervaringen met het militaire recht. Tijdens deze lezing zal hij onder meer uitweiden over het humanitair oorlogsrecht en – middels waargebeurde scenario’s van zijn uitzending naar Mali – de toepassing hiervan gedurende de VN missie MINUSMA toelichten. Inschrijven kan vanaf nu!


Donderdag 15 augustus 2019: Zomer Pubquiz (save the date)
26 juni 2019

Op donderdag 15 augustus vindt de zomereditie van de Jonge Balie Pubquiz plaats. Deze laatste pubquiz van het jaar is groter dan ooit, nog nooit hebben zoveel teams tegen elkaar kunnen strijden! Deelname aan de pubquiz is gratis! De pubquiz start om 19.30 uur bij Homeland (Kattenburgerstraat 5). Een team bestaat uit minimaal 4 en … Continued


Donderdag 25 juli 2019: Zomerborrel I (Waterkant)
31 mei 2019

Op donderdag 25 juli zal de eerste Jonge Balie Zomerborrel van deze zomer plaatsvinden. Vanwege de zonovergoten en zeer populaire zomerborrels afgelopen jaren zullen we terugkeren bij Waterkant (Marnixstraat 246), met haar prachtige terras bij het water met de hele avond zon! De borrel begint om 19.30 uur. Let op: vergeet niet je visitekaartje mee te nemen, er wordt gecontroleerd!


Donderdag 29 augustus 2019: Zomerborrel II (Strandzuid)
31 mei 2019

Op donderdag 29 augustus zal de tweede Jonge Balie Zomerborrel van deze zomer plaatsvinden. Vanwege de zonovergoten en zeer populaire zomerborrels afgelopen jaren zullen we terugkeren bij Strandzuid, met haar prachtige terras bij het water met de hele avond zon! De borrel begint om 19.30 uur. Let op: vergeet niet je visitekaartje mee te nemen, er wordt gecontroleerd!


Vacature: SJBN Bestuur (portefeuille Evenementen)
27 mei 2019

Het bestuur van de Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN) is op zoek naar een nieuwe portefeuillehouder Evenementen. De vacature is te vinden op www.sjbn.nl/vacatures. De sollicitaties met curriculum vitae kunnen tot en met 14 juni 2019 worden gericht aan Wieger Kop ([email protected]).


Vacature: Justitia Bestuur 2019/2020
27 mei 2019

De Jonge Balie Amsterdam is op zoek naar een achttal enthousiaste advocaten die het leuk lijkt in mei 2020 het grootste evenement van de Jonge Balie Amsterdam te organiseren: Justitia! Lijkt het jou leuk om met zeven andere Amsterdamse advocaten dit driedaagse evenement neer te zetten, contacten te leggen met nationale en internationale balies, sprekers, artiesten en de Amsterdamse Orde van Advocaten, aarzel dan niet en meld je aan via [email protected]


Het Amsterdams Balie Bulletin zoekt nieuwe redactieleden!
10 mei 2019

Word lid van de redactie van het Amsterdams Balie Bulletin!Ben je vlot van pen, geïnteresseerd in het laatste nieuws “achter” de Amsterdamse advocatuur, enthousiast en sociaal? Dan nodigt de redactie van het ABB je uit om het team van 10 redacteuren te komen versterken. Je korte motivatie kan je sturen naar [email protected] t.a.v. de hoofdredacteur.


Woensdag 15 mei 2019: Opnames College Tour met Bénédicte Ficq
10 mei 2019

Op woensdag 15 mei staan opnames van het televisieprogramma College Tour gepland. Matthijs van Nieuwkerk ontvangt tijdens dit seizoen spraakmakende en inspirerende gasten, onder wie strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq. Lijkt het jou interessant om de opname van College Tour bij te wonen en heb je misschien een vraag die je wilt stellen? Leden van de Jonge Balie kunnen de opnames gratis bijwonen!


Justitia 2019: Symposium i.s.m. Lawyers for Laywers
10 mei 2019

Op donderdag 23 mei 2019 vindt vanaf 14.00 uur in de Rode Hoed (Keizersgracht 102) een symposium plaats in samenwerking met Lawyers for Lawyers. Hierbij zal onder andere de Lawyers for Lawyers Award worden uitgereikt. Deelname aan het symposium levert twee PO punten op. Bekijk het programma op onze website en schrijf je HIER in.


Justitia 2019: bureau Brandeis Pleitwedstrijden
10 mei 2019

Op woensdag 22 mei 2019 vinden de bureau Brandeis Pleitwedstrijden 2019 plaats in de A’DAM Toren (Overhoeksplein 1). Twaalf pleiters zullen strijden om de felbegeerde wisseltrofee. Iedereen is welkom om de deelnemers te komen aanmoedigen! Check de website voor meer informatie en het pleitschema.