Jonge Balie Lezing

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

De lezing van dinsdag 26 oktober 2021 zal worden verzorgd door Jens van den Brink, advocaat bij Kennedy Van der Laan en gespecialiseerd in mediarecht. Hij zal ingaan op het spanningsveld tussen enerzijds vrije meningsuiting en anderzijds de regels die social media aan content op hun platforms stellen. Hij heeft in diverse procedures social media platformen bijgestaan. … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

SJBN Jonge Balie Congres

Gooiland Hotel Emmastraat 2, Hilversum

Vrijheid en Veiligheid – Nog steeds een vanzelfsprekendheid? Het Jonge Balie Congres zal dit jaar in het teken staan van de wisselwerking tussen enerzijds de ‘vrijheid’ en anderzijds de ‘veiligheid’ in het licht van de pandemie van afgelopen jaar, maar ook thema’s zoals privacy online, de schending van mensenrechten en de klimaatcrisis zullen aan bod komen. Het inhoudelijke programma … Lees meer "SJBN Jonge Balie Congres"

Jonge Balie Lezing

Online

Op 25 november 2021 organiseert de Jonge Balie Amsterdam van 18.30 uur tot 19.30 uur een digitale lezing over kunst en recht. De lezing zal worden verzorgd door René Klomp. René Klomp was advocaat, o.a. van een groot veilinghuis, en is nu raadsheer-plaatsvervanger, docent en bovenal kunstliefhebber. Hij zal tijdens de lezing ingaan het snijvlak … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

Tentamentraining Beroepsattitude en Beroepsethiek

Ter voorbereiding op het tentamen Beroepsattitude en Beroepsethiek organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op woensdag 1 december 2021. De training duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. De training zal in de vorm van een webinar worden gegeven. Praktische details over het bijwonen van het webinar worden enige … Lees meer "Tentamentraining Beroepsattitude en Beroepsethiek"

Tentamentraining Beroepsattitude en Beroepsethiek

Online

Ter voorbereiding op het tentamen Beroepsattitude en Beroepsethiek organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op maandag 10 januari 2022. De training duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. De training zal in de vorm van een webinar worden gegeven. Praktische details over het bijwonen van het webinar worden enige … Lees meer "Tentamentraining Beroepsattitude en Beroepsethiek"

Jonge Balie Lezing

Online

Op donderdag 27 januari 2022 organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Lawyers for Lawyers een lezing in de vorm van een webinar. Het webinar wordt verzorgd door de Colombiaanse mensenrechtenadvocaat Adil Jose Meléndez Marquez. Maandag 24 januari 2021 is de jaarlijkse 'Dag van de bedreigde advocaat'. Dit jaar staat deze dag in het teken van Colombia. Advocaten in … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

SJBN Advocaat & Ondernemerdag

Dialogue TV te Bussum

In verband met de lockdown is de SJBN Advocaat- en Ondernemerdag op 9 december 2021 niet doorgegaan. Het evenement zal nu op 24 februari 2022 plaatsvinden. De SJBN Advocaat & Ondernemerdag staat in het teken van het ondernemerschap binnen de advocatuur, in het bijzonder voor jonge advocaten die een eigen kantoor willen starten of die de ambitie … Lees meer "SJBN Advocaat & Ondernemerdag"

Jonge Balie Lezing

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

De lezing van donderdag 24 februari 2022 zal worden verzorgd door Gijs Makkink, raadsheer in de Hoge Raad en voormalig voorzitter van de Ondernemingskamer. Hij zal ingaan op de rol van de Ondernemingskamer en de beslechting van aandeelhoudersgeschillen. De lezing duurt van 19.30 tot 20.30 uur en zal plaatsvinden bij de Amsterdamsche Football Club, te Maurice … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

Jonge Balie Lezing

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

De lezing van donderdag 17 maart 2022 zal worden verzorgd door Bas Le Large, advocaat/partner bij Bolt Advocaten in Utrecht en Deken van de Orde van Advocaten Midden-Nederland. De lezing ziet op de effectiviteit van een advocaat. Er komen tips en tricks aan bod die zorgen voor een lagere werkdruk en meer vrije tijd terwijl … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

Jonge Balie Pubquiz

Cafe Lust Cornelis Trooststraat 49, Amsterdam

Hoeveel dagen heeft de relatie van André en Bridget geduurd? Hoeveel vluchten zijn gecanceld door storm Ciara? Waarmee proeven vlinders? Wie was de minister van landbouw tijdens de MKZ-crisis? Yes, op 31 maart 2022 is het weer tijd voor de Jonge Balie Pubquiz! Schrijf je snel in met jouw sterrenteam, want winnen is belangrijker dan … Lees meer "Jonge Balie Pubquiz"

Jonge Balie Lezing 19 april 2022

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

De lezing van dinsdag 19 april 2022 zal worden verzorgd door Bénédicte Ficq, advocaat bij Ficq & Partners Advocaten en gespecialiseerd in het strafrecht. De lezing gaat over de aangifte die mr. Ficq, namens vele personen en stichtingen, tegen Tata Steel en haar feitelijk leidinggevenden heeft gedaan met als grondslag dat de onderneming bewust de … Lees meer "Jonge Balie Lezing 19 april 2022"

Tentamentraining Ethiek

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

Ter voorbereiding op het tentamen Ethiek organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op maandag 2 mei 2022. De training duurt van 19.00 uur tot 20.30 uur en zal plaatsvinden bij de Amsterdamsche Football Club (Maurice Ravellaan 4, Amsterdam).. De training wordt verzorgd door Opus Opleidingen (www.bijlesberoepsopleiding.nl). Tijdens de training … Lees meer "Tentamentraining Ethiek"