Algemene ledenvergadering

Op vrijdag 4 september 2020 zal de algemene ledenvergadering van de Jonge Balie Amsterdam plaatsvinden. De vergadering wordt gehouden ten kantore van Vondst (Jacob Obrechtstraat 56, 1071 KN Amsterdam) en vangt om 18.00 uur aan. Tijdens de ALV zal onder meer het nieuwe bestuur worden gekozen. Het kandidaatsbestuur voor het verenigingsjaar 2020 - 2021 bestaat … Lees meer "Algemene ledenvergadering"

Jonge Balie lezing – webinar

Op donderdag 24 september 2020 zal opnieuw een Jonge Balie lezing in de vorm van een webinar plaatsvinden. Het webinar wordt verzorgd door niemand minder dan minister Sander Dekker en duurt van 19.30 uur tot 20.30 uur.  Schrijf je in via de website!

Jonge Balie lezing – webinar

Op donderdag 29 oktober 2020 verzorgt Ivo Trijbits, general counsel van AFC Ajax, een digitale lezing. Tijdens deze lezing zal hij ingaan op zijn werk als jurist bij een beursgenoteerde voetbalclub, gevolgd door een masterclass voetbalarbitrages. Het is niet meer mogelijk je voor dit webinar aan te melden.

Jonge Balie lezing – webinar

Op donderdag 12 november 2020 organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Lawyers for Lawyers een online lezing. Deze lezing wordt verzorgd door de Filipijnse Czarina. Zij zal daarbij ingaan op haar werk als mensenrechtenadvocaat in de Filippijnen. Schrijf je hier in.

Tentamentraining Burgerlijk Recht – webinar

Ter voorbereiding op het tentamen van de major Burgerlijk Recht organiseert de Jonge Balie Amsterdam een digitale tentamentraining op maandag 23 november 2020. De training duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Schrijf je hier in.

Jonge Balie lezing – Robert van Galen

Op woensdag 25 november 2020 verzorgt Robert van Galen, partner bij NautaDutilh, een digitale lezing. Tijdens deze lezing zal hij ingaan op de Wet Homologatie Onderhands Akkoord en in het bijzonder op de positie van de zekerheidscrediteur. Schrijf je in via de website.

Jonge Balie x Amsterdam Art lezing en tour – webinar

Op 26 november 2020 organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Amsterdam Art tijdens het Gallery Weekend een online crash course kunst verzamelen. De crash course wordt gegeven door Young Collectors Circle, gevolgd door een online tour door de KunstKoop tentoonstelling in de Amsterdam Art Gallery @ Capital C, gegeven door de jonge en … Lees meer "Jonge Balie x Amsterdam Art lezing en tour – webinar"

SJBN Advocaat en Ondernemerdag

Ben jij een jonge advocaat en ben je geïnteresseerd in het ondernemerschap binnen de advocatuur? Schrijf je dan nu in voor de zevende editie van de SJBN Advocaat en Ondernemerdag op 9 december 2020. De dag is in het bijzonder gericht op advocaten die een eigen kantoor willen beginnen of ambitie hebben om door te groeien … Lees meer "SJBN Advocaat en Ondernemerdag"

Jonge Balie lezing – Aleid Wolfsen

Op donderdag 10 december 2020 zal Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, een digitale lezing verzorgen. Tijdens deze lezing zal hij ingaan op de bescherming van persoonsgegevens en actualiteiten die spelen op dit terrein. Schrijf je in via de website!

Jonge Balie lezing – Robert Hein Broekhuijsen

Op donderdag 4 februari 2021 zal Robert Hein Broekhuijsen, partner bij Ivy Advocaten, een digitale lezing verzorgen. Tijdens deze lezing zal hij ingaan op de uitspraak van het Gerechtshof Den Haag, waarin werd geoordeeld dat de oud-CEO van ING, Ralph Hamers, alsnog vervolgd moet worden door het Openbaar Ministerie. Schrijf je in via de website!

Jonge Balie lezing – Jonathan Soeharno

Het webinar van dinsdag 16 maart 2021 zal worden verzorgd door Jonathan Soeharno, hoogleraar Rechtspleging en rechtsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam en advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. Tijdens het webinar zal worden ingegaan op integriteittrends binnen de advocatuur, waaronder de wijze waarop (jonge) advocaten kunnen omgaan met integriteitskwesties.