Jonge balie lezing – Freeke & Monster

Het webinar van donderdag 20 mei 2021 zal worden verzorgd door Klaartje Freeke en Wikke Monster. Zij hebben samen een advocatenkantoor en zijn zowel advocaat als mediator. Zij hebben een eigen kijk ontwikkeld op de manier waarop je als advocaat je werk kunt aanpakken. Daarbij zullen zij onder meer ingaan op de vraag hoe je je cliënt … Lees meer "Jonge balie lezing – Freeke & Monster"

11 juni 2021 | Pleitwedstrijden 2021

Op vrijdag 11 juni 2021 vinden de pleitwedstrijden van de Amsterdamse Jonge Balie plaats in het nieuwe gebouw van de rechtbank Amsterdam!* Twaalf pleiters zullen pleiten over een casus, opgesteld door mr. Du Perron, raadsheer bij de Hoge Raad, onder het toeziend oog van een vakkundige jury. De deelnemers zullen strijden om de felbegeerde wisseltrofee, … Lees meer "11 juni 2021 | Pleitwedstrijden 2021"

Tentamentraining Beroepsattitude en Beroepsethiek – webinar

Ter voorbereiding op het tentamen Beroepsattitude en Beroepsethiek organiseert de Jonge Balie Amsterdam een gratis digitale tentamentraining op maandag 21 juni 2021. De training duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Schrijf je in via de website!

Amsterdam Art x Jonge Balie Amsterdam

INSCHRIJVINGEN GESLOTEN Beste leden, Het is tijd voor het eerste fysieke event. Op vrijdag 25 juni 2021 organiseert Amsterdam Art speciaal voor de leden van de Jonge Balie Amsterdam een Young Professional Night tijdens de Amsterdam Art Week. Amsterdam Art zet zich vol enthousiasme in om de positie van Amsterdam als toonaangevend centrum voor de … Lees meer "Amsterdam Art x Jonge Balie Amsterdam"

Donderdag 15 juli 2021 | Jonge Balie lezing – Militair cyber recht

Tolhuistuin IJpromenade 2 1031 KT Amsterdam, Amsterdam

De lezing van donderdag 15 juli 2021 zal worden verzorgd door Paul Ducheine, bijzonder hoogleraar in Law of Military Cyber Operations en tevens brigade-generaal van de militair juridische dienst. Hij zal daarbij ingaan op digitale dreigingen, welke veiligheidsstukken digitale techniek opwerpt en wat de rol van de overheid, in het bijzonder van defensie, daarbij is. … Lees meer "Donderdag 15 juli 2021 | Jonge Balie lezing – Militair cyber recht"

Gratis

Justitia

Zeer gewaardeerde confrères, collega’s, Na een jaar van onzekerheid is het eindelijk zover. Op 24 september 2021 zal het Justitia congres weer plaatsvinden. Justitia is het grootste en oudste evenement van de Amsterdamse Orde van Advocaten en wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door Stichting Justitia op initiatief van de Amsterdamse Orde en de … Lees meer "Justitia"

Jonge Balie Lezing

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

De lezing van donderdag 30 september 2021 zal worden verzorgd door Arlette Schijns, advocaat bij Beer Advocaten en gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht. Zij staat diverse nabestaanden van de slachtoffers van de MH17-ramp in het strafproces bij. Tijdens de lezing zal worden ingegaan op dit proces en diverse aspecten die hierbij spelen, in het bijzonder het … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

Algemene Ledenvergadering

Baker & McKenzie Claude Debussylaan 54, Amsterdam

Alle leden van de Jonge Balie Amsterdam zijn uitgenodigd om op donderdag 30 september 2021 om 17.00 uur de ALV bij te wonen. Tijdens deze vergadering zal een wijziging van de statuten worden voorgesteld. Een afschrift van de voorgenomen wijziging van de statuten kan worden opgevraagd via secretaris@jongebalieamsterdam.nl. De ALV zal plaatsvinden bij Baker & … Lees meer "Algemene Ledenvergadering"

Herfstborrel (Waterkant)

Waterkant Marnixstraat 246, Amsterdam

Na een jaar van online borrels is de fysieke herfstborrel een feit! Op donderdag 7 oktober zal de Jonge Balie herfstborrel terugkeren bij de Waterkant (Marnixstraat 246), waar we de hele avond aan het water kunnen genieten van de zon op het terras. De borrel begint om 19:30. Let op: vergeet niet je visitekaartje mee … Lees meer "Herfstborrel (Waterkant)"

Tentamentraining Jaarrekeninglezen

Ter voorbereiding op het tentamen Jaarrekeninglezen organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op maandag 18 oktober 2021. De training duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. De training zal in de vorm van een webinar worden gegeven. Praktische details over het bijwonen van het webinar worden enige tijd voorafgaand aan … Lees meer "Tentamentraining Jaarrekeninglezen"

Jonge Balie Lezing

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

De lezing van dinsdag 26 oktober 2021 zal worden verzorgd door Jens van den Brink, advocaat bij Kennedy Van der Laan en gespecialiseerd in mediarecht. Hij zal ingaan op het spanningsveld tussen enerzijds vrije meningsuiting en anderzijds de regels die social media aan content op hun platforms stellen. Hij heeft in diverse procedures social media platformen bijgestaan. … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

SJBN Jonge Balie Congres

Gooiland Hotel Emmastraat 2, Hilversum

Vrijheid en Veiligheid – Nog steeds een vanzelfsprekendheid? Het Jonge Balie Congres zal dit jaar in het teken staan van de wisselwerking tussen enerzijds de ‘vrijheid’ en anderzijds de ‘veiligheid’ in het licht van de pandemie van afgelopen jaar, maar ook thema’s zoals privacy online, de schending van mensenrechten en de klimaatcrisis zullen aan bod komen. Het inhoudelijke programma … Lees meer "SJBN Jonge Balie Congres"