Jonge Balie Bowlingtoernooi | Inschrijvingen zijn vol

Knijn Bowling en Restaurant Scheldeplein 3, Amsterdam

Inschrijvingen zijn helaas vol, maar schrijf je alsnog in voor de reservelijst. Op 16 maart vindt het Jonge Balie Bowlingtoernooi plaats! Op 16 maart 2023 zal in de arena van Knijn worden gestreden om eeuwige roem en glorie. Word jij - samen met jouw kantoorgenoten en/of opleidingsgenoten – de nieuwe bowlingkampioen van de Jonge Balie … Lees meer "Jonge Balie Bowlingtoernooi | Inschrijvingen zijn vol"

Jonge Balie-lezing

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

Op 21 maart 2023 vindt de volgende Jonge Balie-lezing plaats. De lezing zal worden verzorgd door Jonathan Soeharno en zal plaatsvinden in het clubhuis van AFC. De inloop is vanaf 19.00 uur en de lezing zal om 19.30 uur beginnen. Schrijf je nu in:

Jonge Balie Pubquiz

Café De Ebeling Overtoom 52

Na een geslaagde editie in november is het donderdag 6 april weer tijd voor de volgende pubquiz in Café de Ebeling! Weet jij waar BBB níet de grootste is geworden, wie er achter de Instagram-pagina met de Zuidas-memes zit, en welke Amsterdamse brug naar bier is vernoemd? Meld je dan snel met je team aan! … Lees meer "Jonge Balie Pubquiz"

Tentamentraining Ethiek

Online

Ter voorbereiding op het tentamen Ethiek van de Beroepsopleiding Advocaten organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op maandag 17 april 2023. De training zal online plaatsvinden. De training wordt verzorgd door Opus Opleidingen (www.bijlesberoepsopleiding.nl). Tijdens de training wordt de theorie die van belang is voor het tentamen behandeld en … Lees meer "Tentamentraining Ethiek"

Jonge Balie-lezing + Entrée

De Jonge Balie organiseert op vrijdag 28 april 2023 weer een lezing in samenwerking met Entrée, de jongerenvereniging van het Concertgebouw. Na een lezing in het RCO House – de thuisbasis van het Koninklijk Concertgebouworkest – bezoeken we in het Concertgebouw Schuberts 'Grote' Symfonie (onderdeel van de Essentials-reeks). Na afloop zullen we borrelen en napraten … Lees meer "Jonge Balie-lezing + Entrée"

Amsterdamse pleitwedstrijden

De inschrijvingen voor de Amsterdamse pleitwedstrijden zijn geopend! Op maandag 8 mei 2023 vinden de pleitwedstrijden plaats tijdens Justitia en krijg jij de mogelijkheid om het op te nemen tegen jouw collega’s binnen de Amsterdamse Balie! De dag zal worden afgesloten met een borrel en een gezamenlijk diner. Wil jij meedoen aan de pleitwedstrijden? Meld je … Lees meer "Amsterdamse pleitwedstrijden"

Justitia

LIEF Amsterdam Basisweg 63, Amsterdam, Nederland

Op vrijdag 12 mei is het dan zo ver. Het Justitia seminar dat dit jaar plaatsvindt bij LIEF Amsterdam zal starten vanaf 13:30 uur met een half uur registratie en inloop. Daarna zullen inspirerende sprekers en onze dagvoorzitter Splinter Chabot de leiding nemen en ons meenemen in een wereld van extremen. Vanaf 18:00 zal de … Lees meer "Justitia"

Jonge Balie-lezing | Eveline de Greeve

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

Op 25 mei 2023 organiseren wij weer een Jonge Balie-lezing. Eveline de Greeve, president van het Hof Amsterdam en voorzitter van de stuurgroep Strategie & Innovatie van de Raad voor de Rechtspraak, zal een lezing geven over innovatie in de rechtspraak en daarover met de aanwezigen het gesprek aangaan. De ontvangst is vanaf 19.00 uur bij … Lees meer "Jonge Balie-lezing | Eveline de Greeve"

Jonge Balie-lezing + Holland Festival

Vrijdag 2 juni 2023 organiseert de Jonge Balie een combi-evenement met Holland Festival. Na een lezing van dr. Anne van Veen over (ethische aspecten van) de relatie tussen mensen en (rechten van) dieren zullen we de toneelvoorstelling Drive Your Plow Over the Bones of the Dead bezoeken, een sprookjesachtige thriller over activisme, giftige mannelijkheid, onze relatie met dieren en de kracht van poëzie. Wat betekent het om … Lees meer "Jonge Balie-lezing + Holland Festival"

Landelijke Pleitwedstrijden – Lawlands

Oude Gevangenis De Lik Wolvenplein 27, Utrecht

De dagen worden langer. De nachten ook. Borrels, feesten en festivals zijn allemaal net iets leuker als de zon zich weer langer laat zien. Zo ook de Jonge Balie borrels. Alsof dat nog niet (leuk) genoeg is, wordt ook dit jaar weer een heerlijk festival georganiseerd door de Jonge Balie Midden-Nederland, ter ere van de … Lees meer "Landelijke Pleitwedstrijden – Lawlands"

JBA Padeltoernooi: sponsored by HJ Advocaten

Padel Next Willem de Zwijgerlaan 338c, Amsterdam

Op donderdag 29 juni 2023 kunnen 36 sportievelingen met elkaar de strijd aan voor eeuwige roem op het JBA Padeltoernooi. Het toernooi wordt gesponsord door HJ Advocaten en Orbit Padel. Orbit zal haar padel-materialen ter beschikking stellen en de winnaars zullen naar huis gaan met een door Orbit samengesteld prijzenpakket (t.w.v. EUR 200,00). Heb je … Lees meer "JBA Padeltoernooi: sponsored by HJ Advocaten"

DPA Jonge Balie Zomerborrel

Waterkant Marnixstraat 246, Amsterdam

Het is bijna weer tijd om onder het genot van een verfrissend drankje in de zon bij te kletsen met je favoriete opleidingsgenoten en collega's. Op donderdag 20 juli zal vanaf 19.30 uur de DPA Jonge Balie Zomerborrel van deze zomer plaatsvinden bij Waterkant! Let op: vergeet niet je visitekaartje mee te nemen, er wordt … Lees meer "DPA Jonge Balie Zomerborrel"