Pubquiz

Cafe Lust Cornelis Trooststraat 49, Amsterdam

Hoeveel dagen heeft de relatie van André en Bridget geduurd? Hoeveel vluchten zijn gecanceld door storm Ciara? Waarmee proeven vlinders? Wie was de minister van landbouw tijdens de MKZ-crisis? Yes, op donderdag 7 juli 2022 is het weer tijd voor de Jonge Balie Pubquiz! Schrijf je snel in met jouw sterrenteam, want winnen is belangrijker … Lees meer "Pubquiz"

Zomerborrel I

Waterkant Marnixstraat 246, Amsterdam

Het is bijna weer tijd om onder het genot van een verfrissend drankje in de zon bij te kletsen met je favoriete opleidingsgenoten en collega's. Op donderdag 14 juli zal de eerste Jonge Balie Zomerborrel van deze zomer plaatsvinden bij Waterkant! Let op: vergeet niet je visitekaartje mee te nemen, er wordt gecontroleerd!

Zomerborrel II

Waterkant Marnixstraat 246, Amsterdam

Het is bijna tijd voor de Jonge Balie Zomerborrel II, dé afsluiting van deze hete zomer. De borrel vindt plaats op donderdag 25 augustus 2022 vanaf 19.30 uur bij Waterkant. Trommel je opleidingsgenoten en collega's op, want deze borrel wil je niet missen! P.S. vergeet niet je visitekaartje mee te nemen, er wordt gecontroleerd. 

Jonge Balie Lezing

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

De lezing van donderdag 8 september 2022 zal worden verzorgd door Reinier van Zutphen, de Nationale ombudsman. De Nationale ombudsman richt zich op burgers die het recht het hardst nodig hebben, maar de ingang tot het recht niet of moeilijk weten te vinden. De ombudsman zal aan de hand van casuïstiek ingaan op diens taken … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

Lexence Jonge Balie Studiereis 2022

Lissabon is niet alleen de stad van het onder juristen bekende Verdrag van Lissabon, maar ook van de fadomuziek en de Azulejos tegeltjes. De stad wordt ook wel “de witte stad” genoemd, vanwege de overvloedige zonneschijn dat prachtig op de witte huizen schijnt. Vijftig gelukkige leden van de Jonge Balie Amsterdam krijgen de kans om … Lees meer "Lexence Jonge Balie Studiereis 2022"

SJBN Praktijkmiddag

Stichting Jonge Balie Nederland organiseert jaarlijks de SJBN Praktijkmiddag voor advocaat-stagiaires en advocaat-medewerkers die een kijkje willen nemen in de praktijk van een bedrijf. Inmiddels zijn er bezoeken geweest aan de Nederlandse Spoorwegen, Coca Cola en FrieslandCampina. Dit jaar vindt de SJBN Praktijkmiddag op 23 september om 15:00 uur plaats bij Deloitte in Amsterdam. Het programma zal … Lees meer "SJBN Praktijkmiddag"

Algemene Ledenvergadering

Houthoff Amsterdam Gustav Mahlerplein 50, Amsterdam

Op vrijdag 30 september 2022 om 17.00 uur zal de ALV van de Jonge Balie Amsterdam plaatsvinden. Alle leden van de Jonge Balie Amsterdam zijn hierbij uitgenodigd de ALV bij te wonen. Tijdens deze vergadering zullen vijf bestuurders van de Jonge Balie Amsterdam hun functie beëindigen en zal worden gestemd over hun decharge. Daarnaast zullen … Lees meer "Algemene Ledenvergadering"

Jonge Balie Lezing

Roeivereniging De Amstel Hobbemakade 122, Amsterdam

Op donderdag 27 oktober 2022 zullen Nynke van der Storm en Mindy Mosk (advocaten familierecht bij De Boorder Advocaten) een Jonge Balie Lezing verzorgen. Zij zullen een kijkje geven in de keuken van de familierechtpraktijk, en daarbij ingaan op de juridische aspecten van draagmoederschap en ‘sharenting’. Sharenting is de praktijk dat ouders foto’s en filmpjes … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

SJBN Jonge Balie Congres

Op 3 en 4 november 2022 zal het congres bij TivoliVredenburg in Utrecht worden georganiseerd.  Het thema van dit jaar is ‘Nothing but the Truth’ en staat in het teken van waarheidsvinding. Niemand minder dan Ewout Genemans zal ons als dagvoorzitter door het programma leiden. Tijdens het congres zal worden gesproken over diverse thema's, zoals … Lees meer "SJBN Jonge Balie Congres"

Jonge Balie Pubquiz

Cafe Lust Cornelis Trooststraat 49, Amsterdam

Wat is het kadastraal middelpunt van Nederland? Met welk merk auto kwam Donny Roelvink in botsing? Welke staatssecretaris heeft het Programma Aanpak Stikstof bedacht? Wie het weet mag het zeggen: op donderdag 10 november 2022 is het weer tijd voor de Jonge Balie-Pubquiz! De Pubquiz start om 20.00 uur bij Café Lust op de Cornelis Trooststraat. Voor … Lees meer "Jonge Balie Pubquiz"

Jonge Balie-lezing PAN

RAI Amsterdam RAI, Hall 8, Europaplein, Amsterdam

Op donderdag 24 november 2022 vindt weer een Jonge Balie-lezing plaats in samenwerking met kunstbeurs PAN Amsterdam! Mr. Martha Visser (advocaat kunstrecht en intellectueel eigendom bij Bergh Stoop & Sanders) neemt ons die avond mee in de juridische aspecten van restitutie van roofkunst. Ook werpt ze een blik op de zaak over de Krimschatten, waarin … Lees meer "Jonge Balie-lezing PAN"

Tentamentraining Ethiek

Online

Ter voorbereiding op het tentamen Ethiek van de Beroepsopleiding Advocaten, organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op dinsdag 6 december 2022. De training duurt van 19.00 uur tot 20.30 uur en zal online plaatsvinden. De training wordt verzorgd door Opus Opleidingen (www.bijlesberoepsopleiding.nl). Tijdens de training wordt de theorie die … Lees meer "Tentamentraining Ethiek"