Jonge Balie Zomerborrel II

Waterkant Marnixstraat 246, Amsterdam

De eerste Jonge Balie Zomerborrel van dit jaar was een groot succes! Kun jij er geen genoeg van krijgen, of heb je de eerste editie gemist? Kom dan naar de tweede Jonge Balie Zomerborrel op donderdag 24 augustus 2023, opnieuw bij het zonnige Waterkant. Let op: toegang op basis van je visitekaartje.

Jonge Balie-Lezing

De Balie Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

De kinderopvangtoeslagzaken hebben veel teweeg gebracht. Zowel in het bestuursrecht als in het familie en jeugdrecht. Na de uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van oktober 2019 is er veel gebeurd. Het rapport van de Commissie van Dam is opgevolgd door dat van de Venetië Commissie. De Staatscommissie rechtsstaat is ingesteld en de Parlementaire enquête fraudebeleid … Lees meer "Jonge Balie-Lezing"

Jonge Balie Studiereis naar Ljubljana (inschrijvingen gesloten)

Ook dit jaar gaan we met de Jonge Balie Amsterdam op studiereis. Van 14 t/m 17 september krijgen vijftig gelukkige leden de kans om de hoofdstad van Slovenië met eigen ogen te bewonderen. Ljubljana staat niet alleen bekend als ‘drakenstad’ met een rijke wijncultuur, maar is ook beroemd vanwege de vele bouwwerken die tot de … Lees meer "Jonge Balie Studiereis naar Ljubljana (inschrijvingen gesloten)"

Opening Gerechtelijk Jaar 2023/2024

Rechtbank Amsterdam Parnassusweg 280, Amsterdam, Nederland

Op donderdag 21 september 2023 vindt de Opening van het Gerechtelijk Jaar plaats. De Opening Gerechtelijk Jaar is een mooie nazomerse traditie voor alle leden van de advocatuur en de rechtelijke macht in Amsterdam, waarbij het glas zal worden geheven op een goede rechtspleging. Entree op basis van je advocatenpas.

Vurich Jonge Balie Pingpongtoernooi | Schrijf je nu in

PONG | House of PING Jan van Galenstraat 315, Amsterdam, Nederland

De laatste donderdag van september wordt er bij PONG The House of PING gestreden om de felbegeerde winst van het Vurich Jonge Balie Pingpongtoernooi. Samen met een teamgenoot kan jij laten zien dat jij niet alleen scherp bent in de rechtszaal en dat jij méér kan dan vliegensvlug typen. Dus pingen jullie de tegenstanders van … Lees meer "Vurich Jonge Balie Pingpongtoernooi | Schrijf je nu in"

Jonge Balie-lezing Franc Weerwind | Inschrijvingen VOL

De Balie Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

Op 10 oktober 2023 vindt de volgende Jonge Balie-lezing plaats. In plaats van een traditionele lezing, zal demissionair minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind op de wijze van College Tour het gesprek aangaan met leden van de Jonge Balie over de bijdrage die de commerciële advocatuur (al dan niet) zou moeten leveren aan de sociale advocatuur. … Lees meer "Jonge Balie-lezing Franc Weerwind | Inschrijvingen VOL"

SJBN Jonge Balie Congres: Widen Your Horizon

TivoliVredenburg Vredenburgkade 11, Utrecht, Nederland

Op donderdag 2 en vrijdag 3 november 2023 vindt het SJBN Jonge Balie Congres "Widen Your Horizon" plaats. Het congres zal in het teken staan van allerlei invloeden van andere wetenschappen op het recht, waarbij onder meer  Diederik Gommers (arts en voormalig lid van het COVID-19 OMT) en Franc Weerwind (Minister voor Rechtsbescherming) aan het … Lees meer "SJBN Jonge Balie Congres: Widen Your Horizon"

Mini-symposium en Praktizijnsdiner

Het traditionele Praktizijnsdiner en Mini-symposium worden ook dit jaar gehouden in The Grand. Het symposium heeft als onderwerp “De advocaat in een spagaat – Beroepsethische dilemma’s anno 2023”. Aansluitend vindt het traditionele Praktizijnsdiner plaats. Leden van de Jonge Balie Amsterdam betalen slechts het gereduceerde tarief van € 100,– voor symposium én diner. Deelname levert 2 … Lees meer "Mini-symposium en Praktizijnsdiner"

Tentamentraining Ethiek

Ter voorbereiding op het tentamen Ethiek vindt op maandag 20 november 2023 van 19:00 tot 20:30 uur een online tentamentraining plaats. Docent Erik de Groot van Pro Opus Opleidingen kent alle kneepjes van de beroepsregels en bereidt jou voor op de vragen die je kan verwachten op 9 december 2023 (www.bijlesberoepsopleiding.nl). Er zijn geen kosten … Lees meer "Tentamentraining Ethiek"

Jonge Balie-lezing x PAN Amsterdam | Wachtlijst

RAI Amsterdam RAI, Hall 8, Europaplein, Amsterdam

Inschrijvingen gaan open op 6 november om 10.00 uur. Donderdag 23 november organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Pan Amsterdam een combi-evenement. Laurens Kasteleijn, onder meer arbitrator bij de Court of Arbitration for Art, voorzitter van de vereniging Kunst, Cultuur en Recht en voormalig advocaat M&A geeft een lezing over de civielrechtelijke aspecten … Lees meer "Jonge Balie-lezing x PAN Amsterdam | Wachtlijst"

Jonge Balie Pubquiz | Wachtlijst

Café De Ebeling Overtoom 52

Het is weer tijd voor een Jonge Balie pubquiz! Weet jij welke brug in Amsterdam is bedekt met duizenden hangsloten als een teken van eeuwige liefde, wat de afkorting "DNA" betekent en met wie Anna Nooshin een relatie heeft? Voorafgaand aan de pubquiz zullen we ook samen eten. Je hebt de keuze tussen vega of … Lees meer "Jonge Balie Pubquiz | Wachtlijst"

JBA x Vurich | Jonge Balie Lezing | Geannuleerd

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

** Update 7 december 2023: vanwege omstandigheden is de lezing van 7 december helaas geannuleerd ** Op donderdag 7 december vindt er weer een Jonge Balie lezing plaats! Onze partner Vurich organiseert een extra lezing in het AFC over de gerechtsdeurwaarder en de gereedschapskist van de advocaat. Wat is nu de gerechtsdeurwaarder? Wat is zijn … Lees meer "JBA x Vurich | Jonge Balie Lezing | Geannuleerd"