Donderdag 15 juli 2021 | Jonge Balie lezing – Militair cyber recht

Tolhuistuin IJpromenade 2 1031 KT Amsterdam, Amsterdam

De lezing van donderdag 15 juli 2021 zal worden verzorgd door Paul Ducheine, bijzonder hoogleraar in Law of Military Cyber Operations en tevens brigade-generaal van de militair juridische dienst. Hij zal daarbij ingaan op digitale dreigingen, welke veiligheidsstukken digitale techniek opwerpt en wat de rol van de overheid, in het bijzonder van defensie, daarbij is. … Lees meer "Donderdag 15 juli 2021 | Jonge Balie lezing – Militair cyber recht"

Gratis

Justitia

Zeer gewaardeerde confrères, collega’s, Na een jaar van onzekerheid is het eindelijk zover. Op 24 september 2021 zal het Justitia congres weer plaatsvinden. Justitia is het grootste en oudste evenement van de Amsterdamse Orde van Advocaten en wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door Stichting Justitia op initiatief van de Amsterdamse Orde en de … Lees meer "Justitia"

Jonge Balie Lezing

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

De lezing van donderdag 30 september 2021 zal worden verzorgd door Arlette Schijns, advocaat bij Beer Advocaten en gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht. Zij staat diverse nabestaanden van de slachtoffers van de MH17-ramp in het strafproces bij. Tijdens de lezing zal worden ingegaan op dit proces en diverse aspecten die hierbij spelen, in het bijzonder het … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

Algemene Ledenvergadering

Baker & McKenzie Claude Debussylaan 54, Amsterdam

Alle leden van de Jonge Balie Amsterdam zijn uitgenodigd om op donderdag 30 september 2021 om 17.00 uur de ALV bij te wonen. Tijdens deze vergadering zal een wijziging van de statuten worden voorgesteld. Een afschrift van de voorgenomen wijziging van de statuten kan worden opgevraagd via secretaris@jongebalieamsterdam.nl. De ALV zal plaatsvinden bij Baker & … Lees meer "Algemene Ledenvergadering"

Herfstborrel (Waterkant)

Waterkant Marnixstraat 246, Amsterdam

Na een jaar van online borrels is de fysieke herfstborrel een feit! Op donderdag 7 oktober zal de Jonge Balie herfstborrel terugkeren bij de Waterkant (Marnixstraat 246), waar we de hele avond aan het water kunnen genieten van de zon op het terras. De borrel begint om 19:30. Let op: vergeet niet je visitekaartje mee … Lees meer "Herfstborrel (Waterkant)"

Tentamentraining Jaarrekeninglezen

Ter voorbereiding op het tentamen Jaarrekeninglezen organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op maandag 18 oktober 2021. De training duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. De training zal in de vorm van een webinar worden gegeven. Praktische details over het bijwonen van het webinar worden enige tijd voorafgaand aan … Lees meer "Tentamentraining Jaarrekeninglezen"

Jonge Balie Lezing

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

De lezing van dinsdag 26 oktober 2021 zal worden verzorgd door Jens van den Brink, advocaat bij Kennedy Van der Laan en gespecialiseerd in mediarecht. Hij zal ingaan op het spanningsveld tussen enerzijds vrije meningsuiting en anderzijds de regels die social media aan content op hun platforms stellen. Hij heeft in diverse procedures social media platformen bijgestaan. … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

SJBN Jonge Balie Congres

Gooiland Hotel Emmastraat 2, Hilversum

Vrijheid en Veiligheid – Nog steeds een vanzelfsprekendheid? Het Jonge Balie Congres zal dit jaar in het teken staan van de wisselwerking tussen enerzijds de ‘vrijheid’ en anderzijds de ‘veiligheid’ in het licht van de pandemie van afgelopen jaar, maar ook thema’s zoals privacy online, de schending van mensenrechten en de klimaatcrisis zullen aan bod komen. Het inhoudelijke programma … Lees meer "SJBN Jonge Balie Congres"

Jonge Balie Lezing

Online

Op 25 november 2021 organiseert de Jonge Balie Amsterdam van 18.30 uur tot 19.30 uur een digitale lezing over kunst en recht. De lezing zal worden verzorgd door René Klomp. René Klomp was advocaat, o.a. van een groot veilinghuis, en is nu raadsheer-plaatsvervanger, docent en bovenal kunstliefhebber. Hij zal tijdens de lezing ingaan het snijvlak … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

Tentamentraining Beroepsattitude en Beroepsethiek

Ter voorbereiding op het tentamen Beroepsattitude en Beroepsethiek organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op woensdag 1 december 2021. De training duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. De training zal in de vorm van een webinar worden gegeven. Praktische details over het bijwonen van het webinar worden enige … Lees meer "Tentamentraining Beroepsattitude en Beroepsethiek"

Tentamentraining Beroepsattitude en Beroepsethiek

Online

Ter voorbereiding op het tentamen Beroepsattitude en Beroepsethiek organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op maandag 10 januari 2022. De training duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. De training zal in de vorm van een webinar worden gegeven. Praktische details over het bijwonen van het webinar worden enige … Lees meer "Tentamentraining Beroepsattitude en Beroepsethiek"

Jonge Balie Lezing

Online

Op donderdag 27 januari 2022 organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Lawyers for Lawyers een lezing in de vorm van een webinar. Het webinar wordt verzorgd door de Colombiaanse mensenrechtenadvocaat Adil Jose Meléndez Marquez. Maandag 24 januari 2021 is de jaarlijkse 'Dag van de bedreigde advocaat'. Dit jaar staat deze dag in het teken van Colombia. Advocaten in … Lees meer "Jonge Balie Lezing"