Op maandag 18 november aanstaande organiseert Jonge Balie in aanloop naar het combi-evenement met Amsterdam Art dat op vrijdag 22 november plaatsvindt een lezing over kunst en recht.

Want welke juridische aspecten hebben op kunst betrekking? Word je juridisch eigenaar als je een Picasso koopt? En mag je daar dan mee doen wat je wilt (incl. verbranden/vernietigen)? Wanneer verlies je eigenaarschap van gestolen kunst? En waar krijgen kunsthandelaren, musea en verzamelaars verder mee te maken?

Allemaal vragen waar Paul Russell, senior partner bij Russell Advocaten, antwoord op zal geven. Paul Russell is advocaat voor internationale en nationale bedrijven, kunsthandelaren, musea en vermogende particulieren en is een zeer ervaren procesadvocaat op het gebied van kunst en recht. Ook heeft Paul Russell tot 2011 als senator jarenlang zitting gehad in de Eerste Kamer der Staten-Generaal en is hij actief in besturen en raden van toezicht voor diverse goede doelen.

De lezing vindt zoals gewoonlijk plaats bij Roei- en Zeilvereniging de Amstel aan de Hobbemakade 122 te Amsterdam en zal om 19.30 uur beginnen. Schrijf je hieronder in!

Let op, lijkt de lezing je interessant? Dan vind je de Gallery Tour georganiseerd in samenwerking met Amsterdam Art mogelijk ook leuk.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.