Nieuws

European Lawyers’ Programma 2020

De inschrijving voor het European Lawyers’ Programme 2020 in Edinburgh is geopend; ook een Nederlandse advocaat (met minstens 2 jaar werkervaring) kan meedoen. Het programma loopt van 6 april tot 26 juni 2020. Verdere informatie en het aanmeldingsformulier staat hier.

De top 3 redenen om mee te doen:

  1. Het is een unieke kans om ervaring op te doen in een common law rechtspraktijk. Na een introduction course op de Faculty of Advocates van de universiteit van Edinburgh nemen drie advocates (de Schotse versie van barristers) en een Schotse rechter je twee maanden onder hun hoede.
  2. Je leert advocaten van ongeveer jouw ervaringsniveau uit zo’n 10 andere Europese landen intensief kennen.
  3. Je verblijft tweeënhalf maand in Schotland. In het begin even koud, maar denk: highlands, pubs met open haard, shortbread, whisky, doedelzakken en tweed (bovendien is Edinburgh een hele fijne stad).

De deadline voor aanmeldingen is 5 november 2019. Else Harting (Van Doorne) was in 2018 de Nederlandse deelnemer en is beschikbaar voor vragen: elseharting@gmail.com.

To top