Nieuws

Maandag 24 september: Jonge Balie lezing

Op maandag 24 september 2018 zal Ginio Beij van M2 Advocaten een lezing geven over de juridische en maatschappelijke aspecten van Airbnb en andere vormen van short stay verhuur. Het verhuur van (sociale) woonruimte via Airbnb houdt de gemoederen al enige tijd bezig. Veelgehoorde argumenten tegen verhuur via Airbnb is dat sprake is van een enorme toename van toeristen in de grote steden en dat de prijs woningen steeds hoger worden door de grote bedragen die verdient kunnen worden met Airbnb. Maar naast de maatschappelijke discussie bestaan ook juridische bezwaren. Huurovereenkomsten van verhuurders en splitsingsaktes/huishoudelijke reglementen van de VVE bevatten vaak een verbod op het (onder)verhuren of het in gebruik geven van (een deel van) een huurwoning aan derden. Tijdens de lezing zullen zowel de juridische als de maatschappelijke kanten van Airbnb en short stay belicht worden.

De lezing vindt plaats bij Roeivereniging de Amstel (Hobbemakade 122) en begint om 19.30 uur. Schrijf je snel in!

 

To top