Eversheds Sutherland Jonge Balie Nieuwjaarsfeest

West-Indisch Huis Herenmarkt 99, Amsterdam

Op donderdag 12 januari 2023 vindt het Eversheds Sutherland Jonge Balie Nieuwjaarsfeest in het prachtige West-Indisch Huis in het centrum. De nieuwjaarsfeestcommissie is achter de schermen hard aan het werk en het belooft een spetterende avond te worden! Het feest zal om 20.00 uur beginnen en eindigt om 01.00 uur. Schrijf je snel in, want … Lees meer "Eversheds Sutherland Jonge Balie Nieuwjaarsfeest"

Jonge Balie-lezing | Procedurele rechtvaardigheid

Roeivereniging De Amstel Hobbemakade 122, Amsterdam

Op donderdagavond 26 januari 2023 zal mr. dr. Lisa Ansems een Jonge Balie-lezing verzorgen over procedurele rechtvaardigheid. Lisa Ansems is empirisch-juridisch onderzoeker aan de Universiteit Leiden en heeft promotieonderzoek verricht naar ervaren procedurele rechtvaardigheid vanuit het perspectief van verdachten in strafzaken. Ook houdt zij zich bezig met het onderwerp klassenjustitie. De lezing vindt plaats bij … Lees meer "Jonge Balie-lezing | Procedurele rechtvaardigheid"

Jonge Balie-lezing

De Jonge Balie organiseert op 16 februari 2023 een lezing, in samenwerking met de Young Patrons Circle van de Nationale Opera & Ballet. Onderdeel van deze bijzondere avond is een bezoek aan de voorstelling Messa da Requiem van Giuseppe Verdi. De lezing zal worden verzorgd door mr. Remco Klöters, advocaat en partner bij Van Kaam … Lees meer "Jonge Balie-lezing"

Jonge Balie-lezing | Geannuleerd

Door omstandigheden wordt de lezing van 9 maart 2023 verplaatst. De nieuwe datum en de spreker zullen z.s.m. worden bekendgemaakt op de website en in de nieuwsbrief. Wij zullen je via die weg ook informeren over een nieuw tijdstip waarop je je kunt inschrijven via de website. Houd de website en nieuwsbrief dus in de … Lees meer "Jonge Balie-lezing | Geannuleerd"

Jonge Balie Bowlingtoernooi | Inschrijvingen zijn vol

Knijn Bowling en Restaurant Scheldeplein 3, Amsterdam

Inschrijvingen zijn helaas vol, maar schrijf je alsnog in voor de reservelijst. Op 16 maart vindt het Jonge Balie Bowlingtoernooi plaats! Op 16 maart 2023 zal in de arena van Knijn worden gestreden om eeuwige roem en glorie. Word jij - samen met jouw kantoorgenoten en/of opleidingsgenoten – de nieuwe bowlingkampioen van de Jonge Balie … Lees meer "Jonge Balie Bowlingtoernooi | Inschrijvingen zijn vol"

Jonge Balie-lezing

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

Op 21 maart 2023 vindt de volgende Jonge Balie-lezing plaats. De lezing zal worden verzorgd door Jonathan Soeharno en zal plaatsvinden in het clubhuis van AFC. De inloop is vanaf 19.00 uur en de lezing zal om 19.30 uur beginnen. Schrijf je nu in:

Jonge Balie Pubquiz

Café De Ebeling Overtoom 52

Na een geslaagde editie in november is het donderdag 6 april weer tijd voor de volgende pubquiz in Café de Ebeling! Weet jij waar BBB níet de grootste is geworden, wie er achter de Instagram-pagina met de Zuidas-memes zit, en welke Amsterdamse brug naar bier is vernoemd? Meld je dan snel met je team aan! … Lees meer "Jonge Balie Pubquiz"

Tentamentraining Ethiek

Online

Ter voorbereiding op het tentamen Ethiek van de Beroepsopleiding Advocaten organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op maandag 17 april 2023. De training zal online plaatsvinden. De training wordt verzorgd door Opus Opleidingen (www.bijlesberoepsopleiding.nl). Tijdens de training wordt de theorie die van belang is voor het tentamen behandeld en … Lees meer "Tentamentraining Ethiek"

Jonge Balie-lezing + Entrée

De Jonge Balie organiseert op vrijdag 28 april 2023 weer een lezing in samenwerking met Entrée, de jongerenvereniging van het Concertgebouw. Na een lezing in het RCO House – de thuisbasis van het Koninklijk Concertgebouworkest – bezoeken we in het Concertgebouw Schuberts 'Grote' Symfonie (onderdeel van de Essentials-reeks). Na afloop zullen we borrelen en napraten … Lees meer "Jonge Balie-lezing + Entrée"

Amsterdamse pleitwedstrijden

De inschrijvingen voor de Amsterdamse pleitwedstrijden zijn geopend! Op maandag 8 mei 2023 vinden de pleitwedstrijden plaats tijdens Justitia en krijg jij de mogelijkheid om het op te nemen tegen jouw collega’s binnen de Amsterdamse Balie! De dag zal worden afgesloten met een borrel en een gezamenlijk diner. Wil jij meedoen aan de pleitwedstrijden? Meld je … Lees meer "Amsterdamse pleitwedstrijden"

Justitia

LIEF Amsterdam Basisweg 63, Amsterdam, Nederland

Op vrijdag 12 mei is het dan zo ver. Het Justitia seminar dat dit jaar plaatsvindt bij LIEF Amsterdam zal starten vanaf 13:30 uur met een half uur registratie en inloop. Daarna zullen inspirerende sprekers en onze dagvoorzitter Splinter Chabot de leiding nemen en ons meenemen in een wereld van extremen. Vanaf 18:00 zal de … Lees meer "Justitia"

Jonge Balie-lezing | Eveline de Greeve

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

Op 25 mei 2023 organiseren wij weer een Jonge Balie-lezing. Eveline de Greeve, president van het Hof Amsterdam en voorzitter van de stuurgroep Strategie & Innovatie van de Raad voor de Rechtspraak, zal een lezing geven over innovatie in de rechtspraak en daarover met de aanwezigen het gesprek aangaan. De ontvangst is vanaf 19.00 uur bij … Lees meer "Jonge Balie-lezing | Eveline de Greeve"