Lexence Jonge Balie Studiereis 2022

Lissabon is niet alleen de stad van het onder juristen bekende Verdrag van Lissabon, maar ook van de fadomuziek en de Azulejos tegeltjes. De stad wordt ook wel “de witte stad” genoemd, vanwege de overvloedige zonneschijn dat prachtig op de witte huizen schijnt. Vijftig gelukkige leden van de Jonge Balie Amsterdam krijgen de kans om … Lees meer "Lexence Jonge Balie Studiereis 2022"

SJBN Praktijkmiddag

Stichting Jonge Balie Nederland organiseert jaarlijks de SJBN Praktijkmiddag voor advocaat-stagiaires en advocaat-medewerkers die een kijkje willen nemen in de praktijk van een bedrijf. Inmiddels zijn er bezoeken geweest aan de Nederlandse Spoorwegen, Coca Cola en FrieslandCampina. Dit jaar vindt de SJBN Praktijkmiddag op 23 september om 15:00 uur plaats bij Deloitte in Amsterdam. Het programma zal … Lees meer "SJBN Praktijkmiddag"

Algemene Ledenvergadering

Houthoff Amsterdam Gustav Mahlerplein 50, Amsterdam

Op vrijdag 30 september 2022 om 17.00 uur zal de ALV van de Jonge Balie Amsterdam plaatsvinden. Alle leden van de Jonge Balie Amsterdam zijn hierbij uitgenodigd de ALV bij te wonen. Tijdens deze vergadering zullen vijf bestuurders van de Jonge Balie Amsterdam hun functie beëindigen en zal worden gestemd over hun decharge. Daarnaast zullen … Lees meer "Algemene Ledenvergadering"

Jonge Balie Lezing

Roeivereniging De Amstel Hobbemakade 122, Amsterdam

Op donderdag 27 oktober 2022 zullen Nynke van der Storm en Mindy Mosk (advocaten familierecht bij De Boorder Advocaten) een Jonge Balie Lezing verzorgen. Zij zullen een kijkje geven in de keuken van de familierechtpraktijk, en daarbij ingaan op de juridische aspecten van draagmoederschap en ‘sharenting’. Sharenting is de praktijk dat ouders foto’s en filmpjes … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

SJBN Jonge Balie Congres

Op 3 en 4 november 2022 zal het congres bij TivoliVredenburg in Utrecht worden georganiseerd.  Het thema van dit jaar is ‘Nothing but the Truth’ en staat in het teken van waarheidsvinding. Niemand minder dan Ewout Genemans zal ons als dagvoorzitter door het programma leiden. Tijdens het congres zal worden gesproken over diverse thema's, zoals … Lees meer "SJBN Jonge Balie Congres"

Jonge Balie Pubquiz

Cafe Lust Cornelis Trooststraat 49, Amsterdam

Wat is het kadastraal middelpunt van Nederland? Met welk merk auto kwam Donny Roelvink in botsing? Welke staatssecretaris heeft het Programma Aanpak Stikstof bedacht? Wie het weet mag het zeggen: op donderdag 10 november 2022 is het weer tijd voor de Jonge Balie-Pubquiz! De Pubquiz start om 20.00 uur bij Café Lust op de Cornelis Trooststraat. Voor … Lees meer "Jonge Balie Pubquiz"

Jonge Balie-lezing PAN

RAI Amsterdam RAI, Hall 8, Europaplein, Amsterdam

Op donderdag 24 november 2022 vindt weer een Jonge Balie-lezing plaats in samenwerking met kunstbeurs PAN Amsterdam! Mr. Martha Visser (advocaat kunstrecht en intellectueel eigendom bij Bergh Stoop & Sanders) neemt ons die avond mee in de juridische aspecten van restitutie van roofkunst. Ook werpt ze een blik op de zaak over de Krimschatten, waarin … Lees meer "Jonge Balie-lezing PAN"

Tentamentraining Ethiek

Online

Ter voorbereiding op het tentamen Ethiek van de Beroepsopleiding Advocaten, organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op dinsdag 6 december 2022. De training duurt van 19.00 uur tot 20.30 uur en zal online plaatsvinden. De training wordt verzorgd door Opus Opleidingen (www.bijlesberoepsopleiding.nl). Tijdens de training wordt de theorie die … Lees meer "Tentamentraining Ethiek"

Kerstborrel

Villa Orange Kleine-Gartmanplantsoen 25, Amsterdam, Noord-Holland

Ho ho ho! Op donderdag 15 december 2022 organiseert de Jonge Balie Amsterdam een spectaculaire kerstborrel voor al haar leden bij Villa Orange. Kom gezellig langs om die eindejaarsgekte een beetje de baas te zijn! Entree op vertoon van je visitekaartje.

(Online) Jonge Balie-lezing | Jaaroverzicht highlights civielrecht 2022

Online

Op 22 december 2022 van 18:30-19:30 uur organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met de Jonge Balie Zeeland-West Brabant een online Jonge Balie-lezing. Tijdens deze lezing zal Erik de Groot van Opus Opleidingen jullie bijpraten over de highlights in het civiele recht 2022. Erik de Groot zal ingaan op belangrijke arresten die zijn gewezen … Lees meer "(Online) Jonge Balie-lezing | Jaaroverzicht highlights civielrecht 2022"

Eversheds Sutherland Jonge Balie Nieuwjaarsfeest

West-Indisch Huis Herenmarkt 99, Amsterdam

Op donderdag 12 januari 2023 vindt het Eversheds Sutherland Jonge Balie Nieuwjaarsfeest in het prachtige West-Indisch Huis in het centrum. De nieuwjaarsfeestcommissie is achter de schermen hard aan het werk en het belooft een spetterende avond te worden! Het feest zal om 20.00 uur beginnen en eindigt om 01.00 uur. Schrijf je snel in, want … Lees meer "Eversheds Sutherland Jonge Balie Nieuwjaarsfeest"

Jonge Balie-lezing | Procedurele rechtvaardigheid

Roeivereniging De Amstel Hobbemakade 122, Amsterdam

Op donderdagavond 26 januari 2023 zal mr. dr. Lisa Ansems een Jonge Balie-lezing verzorgen over procedurele rechtvaardigheid. Lisa Ansems is empirisch-juridisch onderzoeker aan de Universiteit Leiden en heeft promotieonderzoek verricht naar ervaren procedurele rechtvaardigheid vanuit het perspectief van verdachten in strafzaken. Ook houdt zij zich bezig met het onderwerp klassenjustitie. De lezing vindt plaats bij … Lees meer "Jonge Balie-lezing | Procedurele rechtvaardigheid"