Jonge Balie lezing – Aleid Wolfsen

Op donderdag 10 december 2020 zal Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, een digitale lezing verzorgen. Tijdens deze lezing zal hij ingaan op de bescherming van persoonsgegevens en actualiteiten die spelen op dit terrein. Schrijf je in via de website!

Jonge Balie lezing – Robert Hein Broekhuijsen

Op donderdag 4 februari 2021 zal Robert Hein Broekhuijsen, partner bij Ivy Advocaten, een digitale lezing verzorgen. Tijdens deze lezing zal hij ingaan op de uitspraak van het Gerechtshof Den Haag, waarin werd geoordeeld dat de oud-CEO van ING, Ralph Hamers, alsnog vervolgd moet worden door het Openbaar Ministerie. Schrijf je in via de website!

Jonge Balie lezing – Jonathan Soeharno

Het webinar van dinsdag 16 maart 2021 zal worden verzorgd door Jonathan Soeharno, hoogleraar Rechtspleging en rechtsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam en advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. Tijdens het webinar zal worden ingegaan op integriteittrends binnen de advocatuur, waaronder de wijze waarop (jonge) advocaten kunnen omgaan met integriteitskwesties.

Tentamentraining Jaarrekeninglezen – webinar

Ter voorbereiding op het tentamen Jaarrekeninglezen organiseert de Jonge Balie Amsterdam een digitale tentamentraining op maandag 12 april 2021. De training duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Training Legal English – webinar

In samenwerking met vertaalbureau Courtesie organiseert de Jonge Balie Amsterdam op donderdag 15 april 2021 een digitale training Legal English. De training duurt van 19.30 uur tot 20:30 uur.

Jonge Balie lezing – Erik Lutjens

Het webinar van 29 april 2021 zal worden verzorgd door Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en tevens advocaat bij DLA Piper. Hij zal ingaan op de kernelementen van het pensioen, bespreken wat je zelf voor je pensioen kunt doen en daarbij tevens de aanstaande herziening van het pensioenstelsel betrekken.

11 juni 2021 | Pleitwedstrijden 2021

Op vrijdag 11 juni 2021 vinden de pleitwedstrijden van de Amsterdamse Jonge Balie plaats in het nieuwe gebouw van de rechtbank Amsterdam!* Twaalf pleiters zullen pleiten over een casus, opgesteld door mr. Du Perron, raadsheer bij de Hoge Raad, onder het toeziend oog van een vakkundige jury. De deelnemers zullen strijden om de felbegeerde wisseltrofee, … Lees meer "11 juni 2021 | Pleitwedstrijden 2021"

Tentamentraining Beroepsattitude en Beroepsethiek – webinar

Ter voorbereiding op het tentamen Beroepsattitude en Beroepsethiek organiseert de Jonge Balie Amsterdam een gratis digitale tentamentraining op maandag 21 juni 2021. De training duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Schrijf je in via de website!

Amsterdam Art x Jonge Balie Amsterdam

INSCHRIJVINGEN GESLOTEN Beste leden, Het is tijd voor het eerste fysieke event. Op vrijdag 25 juni 2021 organiseert Amsterdam Art speciaal voor de leden van de Jonge Balie Amsterdam een Young Professional Night tijdens de Amsterdam Art Week. Amsterdam Art zet zich vol enthousiasme in om de positie van Amsterdam als toonaangevend centrum voor de … Lees meer "Amsterdam Art x Jonge Balie Amsterdam"

Donderdag 15 juli 2021 | Jonge Balie lezing – Militair cyber recht

Tolhuistuin IJpromenade 2 1031 KT Amsterdam, Amsterdam

De lezing van donderdag 15 juli 2021 zal worden verzorgd door Paul Ducheine, bijzonder hoogleraar in Law of Military Cyber Operations en tevens brigade-generaal van de militair juridische dienst. Hij zal daarbij ingaan op digitale dreigingen, welke veiligheidsstukken digitale techniek opwerpt en wat de rol van de overheid, in het bijzonder van defensie, daarbij is. … Lees meer "Donderdag 15 juli 2021 | Jonge Balie lezing – Militair cyber recht"

Gratis

Justitia

Zeer gewaardeerde confrères, collega’s, Na een jaar van onzekerheid is het eindelijk zover. Op 24 september 2021 zal het Justitia congres weer plaatsvinden. Justitia is het grootste en oudste evenement van de Amsterdamse Orde van Advocaten en wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door Stichting Justitia op initiatief van de Amsterdamse Orde en de … Lees meer "Justitia"