De inschrijving voor het European Lawyers’ Programme 2021 in Edinburgh is geopend! Het European Lawyers’ Programme wordt georganiseerd door de Schotse balie en de European Lawyers’ Association om advocaten uit alle hoeken van Europa een kijkje in de keuken van het unieke Schotse rechtssysteem te geven. Ook een Nederlandse advocaat (met minstens 2 jaar werkervaring) kan meedoen. Het programma loopt van 6 april tot en met 25 juni 2021. Verdere informatie en het aanmeldingsformulier staat hier.

De top 3 redenen om mee te doen:

  1. Het is een unieke kans om ervaring op te doen in een common law rechtspraktijk. Na een introduction course op de Faculty of Advocates van de universiteit van Edinburgh nemen drie advocates (de Schotse versie van barristers) en een Schotse rechter je twee maanden onder hun hoede.
  2. Je leert advocaten van ongeveer jouw ervaringsniveau uit zo’n 10 andere Europese landen intensief kennen.
  3. Je verblijft tweeënhalf maand in Schotland. In het begin even koud, maar denk: highlands, pubs met open haard, shortbread, whisky, doedelzakken en tweed (bovendien is Edinburgh een   hele fijne stad).

De deadline voor aanmeldingen is 6 november 2020. Else Harting was in het verleden een Nederlandse deelnemer en is beschikbaar voor vragen: elseharting@gmail.com.