Dineke de Groot is sinds 2012 werkzaam bij de Hoge Raad in het civiele recht en het belastingrecht, eerst als raadsheer en vanaf 1 januari 2018 als vicepresident. Zij wordt per 1 november a.s. de eerste vrouwelijke president van de Hoge Raad. Voor 2012 was zij werkzaam bij de rechtbank Amsterdam en het gerechtshof Arnhem. Dineke de Groot heeft het rechterlijk werk door de jaren heen gecombineerd met werkzaamheden ten behoeve van de rechterlijke organisatie als geheel. Sinds medio 2011 is ze bijzonder hoogleraar Rechtspraak en conflictoplossing aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Dineke de Groot zal het webinar van donderdag 28 mei verzorgen. Tijdens de lezing zal zij het hebben over “De Jonge Hoge Raad”. Zij zal ingaan op oude en jonge taken van de Hoge Raad in rechtspraak en samenleving. Daarbij zal zij onder meer aandacht besteden aan de rol van de (cassatie)balie in zaken bij de Hoge Raad, aan de behandeling van een cassatieberoep en aan de organisatie van de Hoge Raad.

Dit webinar duurt van 19.30 uur tot 20.30 uur en geldt als Jonge Balie lezing in de zin van het stagebesluit. Praktische details over het bijwonen van het webinar worden op de dag van het webinar gedeeld met de leden die zich voor het webinar hebben ingeschreven.

Doordat wij met een beveiligd systeem werken, is de capaciteit voor dit webinar – net als voor reguliere Jonge Balie lezingen – beperkt.

Het is niet meer mogelijk je voor dit webinar aan te melden.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.