Nieuws

L4L zoekt vrijwilligers voor focusgroep ’twinning’

Voor een lopend project zoekt Lawyers for Lawyers advocaten die zich voor een periode van één jaar (5-8 uur p/m) willen inzetten als buddy voor een aantal Oost-Afrikaanse advocaten. Aangezien een aantal van de advocaten enkel Frans spreekt zijn zij specifiek opzoek naar advocaten die Frans kunnen spreken.

In het kader van het ‘twinning’ project zal je worden gekoppeld aan twee à drie advocaten uit het netwerk van Lawyers for Lawyers. Als buddy ben jij het eerste aanspreekpunt voor de Oost-Afrikaanse advocaten en zal jij contacten onderhouden en de advocaten in contact brengen met het netwerk van Lawyers for Lawyers. Door haar brede netwerk te activeren hoopt Lawyers for Lawyers de advocaten meer veiligheid, tools en directe contacten te bieden. Lawyers for Lawyers geeft jou de ondersteuning die jij nodig hebt om de advocaten zo effectief mogelijk te ondersteunen, zo geeft zij je voor aanvang o.a. een uitgebreide briefing.

Het heeft een positief effect als de advocaten uit het netwerk van Lawyers for Lawyers weten dat er internationale collega’s betrokken en geïnteresseerd zijn in hun werk, dat zij vaak verrichten onder moeilijke omstandigheden. Het delen van ervaringen en het geïnformeerd blijven over het werk van de advocaten zijn belangrijke aspecten van ‘twinning’.

Lijkt het jou leuk om in contact te staan met aantal advocaten en deze de benodigde ondersteuning te bieden? Stuur dan een korte motivatie naar Anna Verkaik (a.verkaik@lawyersforlawyers.nl) voor 31 maart 2020. Je kunt ook terecht bij Anna voor vragen over het project. Meer lezen over de vacature kan hier.

To top