Nieuws

Woensdag 20 tot en met zaterdag 23 mei 2020 | FIDE-congres

Van 20 tot en met 23 mei 2020 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER) in Den Haag het tweejaarlijks terugkerende congres van de Internationale Federatie van Europees Recht (FIDE) dat na bijna veertig jaar weer in Nederland plaatsvindt.

Het FIDE-congres staat bekend als één van de belangrijkste en meest gezaghebbende conferenties op het gebied van Europees recht. Vanuit Europa worden meer dan 500 juristen Europees recht met een rijke diversiteit aan achtergronden en werkvelden (academici, advocaten, rechters en ambtenaren) verwacht. Inmiddels hebben onder meer als hoofdsprekers toegezegd de president van het Hof van Justitie van de Europese Unie Koen Lenaerts, de president van het Gerecht van de Europese Unie Marc van der Woude, eerste vice-president van de Europese Commissie Frans Timmermans en de eerste Europees hoofdaanklager Laura Kövesi.

Voor meer informatie over het congres kun je terecht op de website.

To top