Nieuws

[Wachtlijst] Donderdag 19 september 2019 | Jonge Balie Lezing

Hoe ervaart een rechter een megastrafproces tegen de meest bekende crimineel van Nederland, Willem Holleeder?

Een proces dat in de media breed wordt uitgemeten, waar meer dan 60 zittingsdagen zijn geweest verspreid over 1,5 jaar en waar over het bewijsmateriaal door getuigen boeken zijn geschreven. Hoe kom je dan tot een 157 pagina’s tellend vonnis (exclusief bijlagen) met een levenslange straf als conclusie? 

Frank Wieland, senior strafrechter bij de rechtbank van Amsterdam, ook wel bekend als de rechter die Willem Holleeder opsloot, zal de lezing van 19 september aanstaande verzorgen. Tijdens deze lezing zal hij ingaan op het Holleeder-proces en zijn rol als rechter daarin.

De heer Wieland is al 34 jaar rechter en heeft in zijn carrière meerdere bekende zaken behandeld, zoals de zaak tegen de dealer in dodelijke witte cocaïne en de zaak tegen kickbokser Badr Hari. De laatste uitspaak in zijn carrière was die in de zaak Holleeder.

De lezing vindt plaats bij Roeivereniging de Amstel (Hobbemakade 122) en start om 19.30 uur stipt.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

To top