Nieuws

Maandag 30 April: Jonge Balie Lezing

LET OP: LEZING VERPLAATST!

De lezing van donderdag 19 april 2018, is verplaatst naar maandag 30 april 2018. De locatie blijft de Roeivereniging de Amstel. De lezing zal worden gegeven door mr. Esther Pans, advocaat bij Kennedy van der Laan en heeft als titel: “De laatstewilpil: baas over eigen sterven?”. Zij zal een lezing geven over de euthanasiewetgeving in Nederland, een ‘hot topic’ vanwege het recente onderzoek dat het OM is gestart naar Coöperatie Laatste Wil vanwege de “Laatste Wil-pil” die zij heeft verkocht aan haar leden.

Voor veel (vooral oudere) mensen zou het een enorme rust geven als zij konden beschikken over een pil waarmee ze op een zelfgekozen moment hun eigen levenseinde kunnen bepalen. Rechtsgeleerde Huib Drion pleitte hier al voor in 1991. Toch is zo’n dodelijk middel in Nederland anno 2018 nog altijd niet beschikbaar. Recent heeft de Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die de laatstewilpil wilde gaan verstrekken aan haar leden, de activiteiten onder druk van het OM moeten staken. De juridische haken en ogen van de laatstewilpil.

Studiereis 14 t/m 17 september 2023

To top