Nieuws

Vrijdag 8 juni: NJV Debattoernooi

 NJV Debattoernooi
  • Doelgroep: rechtenstudenten in de masterfase en jonge professionals (o.a. advocatuur, notariaat, rechterlijke macht, overheidsjuristen en fiscalisten), geboren na 8 juni 1988.
  • Teams: aan het toernooi kunnen maximaal 12 debatteams meedoen, elk bestaande uit minimaal drie en maximaal vijf teamleden. Elk team kan maximaal drie vervangers aanwijzen.
    De inschrijving opent op 26 januari 2018 en sluit op 16 maart 2018 om 17.00 uur.
  • Data en locaties:
    – 13 april 2018 (voorronde), gebouw Hoge Raad, Den Haag
    – 8 juni 2018 (finale tijdens het NJV Jaarcongres), Filmmuseum EYE, Amsterdam
  • Gratis deelname aan de voorronde en de finale van het NJV Debattoernooi voor zowel teamleden als vervangers. Toeschouwers kunnen gratis de voorronde bijwonen.

Op 8 juni 2018 organiseert de Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) haar Jaarcongres (voorafgegaan door een korte jaarvergadering) in het Filmmuseum EYE te Amsterdam. Het thema van dit congres is de toekomst van de Nederlandse initiële en postinitiële juridische opleidingen. Dit thema is in het bijzonder van belang voor (aankomende) jonge juristen.

De NJV organiseert daarom een debattoernooi over het thema van het jaarcongres. De deelnemende teams bestaan uit studenten en beginnende advocaten, notarissen, rechters en overheidsjuristen (maximumleeftijd 29 jaar). Er zal komend voorjaar, op 13 april, een voorronde worden gehouden in het gebouw van de Hoge Raad. De deelnemende teams die tijdens de voorronde op de eerste, tweede of derde plaats zijn geëindigd gaan door naar de finale. Tijdens het jaarcongres van de NJV in Filmmuseum EYE kunnen zij elk een speech houden van maximaal 8 minuten over één van de preadviezen NJV-2018. Een jury bepaalt naar aanleiding daarvan welk team heeft gewonnen; daarnaast is er een publieksprijs. De prijzen zullen waarschijnlijk bestaan uit wetenschappelijke publicaties. Alle deelnemers aan het Jaarcongres van de NJV kunnen de finale bijwonen als toeschouwer.

De voorronde zal worden geleid door Willem van Schendel (vice-president Hoge Raad) en tot de jury zal in ieder geval behoren: Ybo Buruma. Tijdens de eindronde zal de jury in ieder geval bestaan uit Ankie Broekers-Knol (voorzitter Eerste Kamer) , Maarten Feteris (president Hoge Raad) en Willem-Jan van Andel (advocaat bij Wijn & Stael Advocaten en Voorzitter van de Commissie Insolventierecht, Nederlandse Orde van Advocaten).

De organisatie van de debatwedstijd ligt in handen van het Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs (CPO), Radboud Universiteit.
Aanmelding voor de voorronde op 13 april a.s. kan via het online formulier. De uiterste datum voor aanmelding van deelnemende teams is op 16 maart 2018. Inschrijvingen worden in principe op volgorde van binnenkomst behandeld, er zijn 12 plekken te vergeven. Inschrijving als toeschouwer is eveneens mogelijk. Er is geen inschrijvingsgeld verschuldigd.

We zien uw aanmelding graag tegemoet!

Bestuur NJV

To top