Nieuws

Vrijdag 23 maart: Online platforms – juridisch ongrijpbaar? De rol van online dienstverlening

23 maart 2018, 14.00 – 17.30 uur

Bird & Bird (Zuid Hollandplein 22, 2596 AW Den Haag)

 

Op 23 maart a.s. organiseert de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR) Jong een evenement met als onderwerp ‘Online platforms  –  juridisch ongrijpbaar? De rol van online dienstverlening.’.

Online dienstverleners krijgen een steeds centralere rol in onze maatschappij. Maar waar hebben we het nou over? Alibaba verhandelt goederen, Airbnb verhuurt accommodaties en Uber regelt taxiritten. Geen van deze platforms bezit echter de fysieke middelen die bij die diensten horen.

Om aan deze vernieuwde dienstverlening tegemoet te komen, lijken de Europese Commissie, regeringen van Europese lidstaten en rechtbanken deze online dienstverleners steeds meer regels op te leggen en worden de diensten steeds vaker als fysieke dienst in plaats van een online dienst gereguleerd.

Wat zijn de gevolgen hiervan voor de online dienstverleners en maatschappij?

Roelien van Neck (partner van Bird & Bird) zal de middag aftrappen met een lezing over EU Guidance voor online platforms. Imke Verhoeven (Legal Counsel van Vakantieveilingen.nl) zal vervolgens vertellen over de praktische gevolgen van nieuwe regelgeving voor online dienstverleners. Ten slotte zal Egbert Dommering (Hoogleraar Informatierecht aan de UvA en Adviseur bij Brinkhof) afsluiten met de positie van online dienstverleners vanuit een historisch perspectief.

Na de lezingen nodigt Bird & Bird je graag uit voor een borrel.

Meld je nu aan via de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcGrEyYB7nUUE734-5EW8nE83xFRAm_LYfVc-vQFMEOhviEQ/viewform.

To top