Op woensdag 10 mei 2017 vindt de traditionele openingsborrel plaats van Justitia 2017 in Brasserie NeL aan het Amstelveld. NeL staat voor ouderwets Amsterdamse gezelligheid midden in het centrum. Het grote terras op het Amstelveld doet denken aan een dorpsplein waar je al je vrienden als vanzelf ontmoet. Om alvast in de stemming te komen voor de Apocalyps (het thema van Justitia 2017) zal Jelmer Mommers van de Correspondent een korte lezing geven over de klimaatcrisis en vertellen waarom dit juist geen Apocalyps hoeft te zijn.

Jelmer is journalist en onderzoeker en kent als zodanig de klimaatproblematiek als zijn broekzak. Afgelopen februari was zijn artikel voor de Correspondent over een klimaatfilm uit 1990 van Shell wereldnieuws.

Jelmer Mommers (1987) is sinds mei 2015 fulltime correspondent Klimaat en Energie bij De Correspondent. Hij werkte eerder als onderzoeker en webredacteur voor De Groene Amsterdammer, platform Investico en De Gids. Jelmer studeerde cum laude af bij de masteropleiding journalistiek in Groningen. Hij won met zijn masterscriptie de Villamedia scriptieprijs en hij won met zijn voormalige collega’s van de Onderzoeksgroep Energie de Aanmoedigingsprijs Onderzoeksjournalistiek van de VVOJ.