Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SJBN Jonge Balie Congres: “The T-shaped Lawyer”

november 5, 2015 @ 08:00 - 17:00

Namens de Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN) maken wij jullie graag attent op het jaarlijkse SJBN Jonge Balie Congres. Het Jonge Balie Congres vindt dit jaar plaats op donderdag 5 en vrijdag 6 november 2015. Het thema van dit jaar is:   “The T-shaped Lawyer”.

Een veranderende markt. Veeleisende cliënten. Complexe vraagstukken. Wordt er van een advocaat meer verwacht en gevraagd dan een aantal jaar geleden? Is het hebben van diepgaande juridische kennis als advocaat nog wel voldoende, of is er meer nodig?

Er lijkt een steeds groter wordende tendens te ontstaan, dat advocaten tegenwoordig meer in hun mars moeten hebben dan het leveren van hoge juridische kwaliteit. Maar wat is dit “meer”? Kennis van bijvoorbeeld economie, psychologie, filosofie, communicatie, politiek. Datgeen wat voor jouw cliënten die meerwaarde geeft. Datgeen waarmee jij een T-shaped Lawyer wordt, een advocaat die diepgaande juridische kennis, de verticale streep van de T, combineert met meer algemene kennis en vaardigheden, de horizontale streep. Want: Kwaliteit is breder dan diepte!

Voor- en tegenstanders van het fenomeen “T-shaped Lawyer” komen spreken, waarbij heftige discussies niet uit te sluiten zijn. Om dit thema eer aan te doen, is besloten het dit jaar wat anders aan te pakken. Niet alleen plenaire lezingen over juridische onderwerpen, maar tevens kleinschalige interactieve workshops en cursussen waarin deskundigen je een inzicht geven in hún vakgebied en tips and tricks geven over hoe je deze kennis in de advocatenpraktijk kunt gebruiken. De workshop die jou aanspreekt en waarvan jij denkt dat dat in jouw praktijk van meerwaarde kan zijn, daar schrijf je je voor in!

Het congres vindt dit jaar plaats in de weergaloze locatie in het hart van Nederland: de Rijtuigenloods in Amersfoort. Deze locatie biedt een buitengewoon inspirerende omgeving om ons te ontwikkelen tot T-shaped lawyer en om een knallend eindfeest neer te zetten. Congresgangers hebben de mogelijkheid om te overnachten in  naastgelegen hotels. In een hotelkamer is ruimte voor 2 personen. Na inschrijving ontvangt u op een later moment de mogelijkheid om uw kamergenoot te kiezen.

Kortom: een congres dat je niet wilt missen! Wil jij verzekerd zijn van deelname? Meld je dan snel aan via de website www.jongebaliecongres.nl.

Inschrijven kan dit jaar al vanaf 1 juli 2015.

Let op: de inschrijving sluit dit jaar twee weken voor het congres (21 oktober 2015). Dit geldt ook voor de feestgangers!

Gegevens

Datum:
november 5, 2015
Tijd:
08:00 - 17:00
To top