Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Justitia 2016

mei 11, 2016 @ 08:00 - 17:00

Justitia 2016: De inschrijvingen zijn geopend!

Over zeven weken is het zover: Justitia 2016. Het grootste jaarlijkse evenement van de Jonge Balie vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 13 mei 2016. Het programma van Justitia ziet er als volgt uit:

11 mei 2016: Openingsborrel in Café Troost

12 mei 2016: Pleitwedstrijden in de Industrieele Groote Club

13 mei 2016: Seminar en feest in Tuschinski

Het thema van Justitia 2016 is “Codex Digitalis”. Zowel rechtspraak als advocatuur werken langzaam maar zeker steeds iets digitaler. Desondanks zijn op dit gebied nog vele stappen te maken. Justitia 2016 stelt digitalisering in de advocatuur centraal. Drie sprekers zullen uitgebreid ingaan op dit thema, ieder met hun eigen visie:

Richard Susskind

Professor Richard Susskind is auteur, spreker, adviseur van vele advocatenkantoren en overheidsinstanties en dé expert op het gebied van digitalisering in de advocatuur. Een aantal jaar geleden voorspelde hij het einde van de advocatuur, inmiddels ziet het er gunstiger uit. Maar één vraag moeten wij ons allemaal stellen: is de advocatuur ‘as we know it’ wel toekomstbestendig? Susskind komt het u vertellen.

Charles Groenhuijsen

De bekendste VS-correspondent van de NOS – Charles Groenhuijsen – zal de dag voorzitten. Daarnaast neemt hij ons als niet-advocaat mee in zijn wereld van robots, 3D printing en drones, en licht hij toe hoe onze Amerikaanse confrères en collega’s met deze ontwikkelingen omgaan.

Pieter van der Hoeven

Voormalig advocaat en oprichter van award-winning legal tech start-up Clocktimizer geeft zijn visie op het gebruik van nieuwe technologieën in de advocatuur. Hij laat zien hoe wij technische ontwikkelingen in kunnen zetten om de advocatuur naar een hoger niveau te tillen.

Na het seminar, de aansluitende borrel en het diner verandert de schitterende grote zaal van Tuschinski in een dansvloer met optredens van diverse artiesten. Mis deze onvergetelijke dag niet en schrijf je in via www.stichtingjustitia.nl/inschrijven.

Gegevens

Datum:
mei 11, 2016
Tijd:
08:00 - 17:00
To top