Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

[Afgelast] Jonge Balie Lezing

maart 19, 2020 @ 08:00 - 17:00

De tweede helft van 2019 werd ons land gedomineerd door de stikstofcrisis. Boeren protesteerden meerdere keren op het Malieveld, de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 100 km/uur (overdag), de vergunningsbesluitvorming voor huizenbouw is gedeeltelijk stilgelegd en Johan Remkes, voorzitter van het adviescollege Stikstofproblematiek, adviseerde dat de luchtvaartsector de uitstoot van stikstof verder zou moeten beperken om verder te kunnen groeien. Dit alles ontstond naar aanleiding van twee uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 29 mei 2019, de zogenaamde PAS-uitspraken. In deze uitspraken oordeelde de Afdeling bestuursrechtspraak over het Programma Aanpak Stikstof (PAS).

Jurist Valentijn Wösten vertegenwoordigde in deze zaken milieuorganisaties Mobilisation for the Environment en Vereniging Leefmilieu en zal de lezing van donderdag 19 maart aanstaande verzorgen. Valentijn Wösten is een zeer ervaren jurist op het gebied van natuur en milieu. Inmiddels trad hij in meer dan 350 zaken bij de Raad van State als advocaat op, waarvan 125 in het kader van natuurbescherming. Tijdens de lezing zal hij ingaan op de PAS-uitspraken, de gevolgen daarvan en het belang van dit rechtsgebied.

 

Gezien de recente ontwikkelingen en nieuwe maatregelen met betrekking tot het coronavirus is in overleg met de Amsterdamse Orde van Advocaten besloten de lezing van aanstaande donderdag af te gelasten.

De spreker die aanstaande donderdag zou komen spreken, de heer Wösten, zal mogelijk op een ander moment alsnog een lezing voor de Jonge Balie verzorgen. Meer informatie hierover volgt.

Gegevens

Datum:
maart 19, 2020
Tijd:
08:00 - 17:00

Locatie

Roeivereniging De Amstel
Hobbemakade 122
Amsterdam,
+ Google Maps
To top