Nieuws

Bureau Brandeis Pleitwedstrijden

De inschrijvingen voor de Bureau Brandeis Pleitwedstrijden zijn geopend! Op woensdag 18 mei 2022 vinden de pleitwedstrijden van de Amsterdamse Jonge Balie plaats. Twaalf pleiters zullen onder het toeziend oog van een vakkundige jury een actuele casus bepleiten binnen het thema van Justitia: “Protest!”. De casus wordt opgesteld door prof. mr. Edgar du Perron, raadsheer bij de Hoge Raad en de jury zal bestaan uit: E.J. Henrichs (deken van Amsterdam), prof. mr. Edgar du Perron (raadsheer bij de Hoge Raad), mr. E. de Greeve (president van het Gerechtshof van Amsterdam) en mr. L.J. Leijten (winnares pleitwedstrijden 2021 en advocaat bij Van Doorne).

Schrijf je snel in, er is slechts plek voor twaalf deelnemers. Er geldt een beperking van één deelnemer per kantoor. Voor meer informatie en inschrijvingen kun je contact opnemen via: pleitwedstrijden@stichtingjustitia.nl.

De deelnemers worden vrijgesteld van de verplichte pleitoefening. De winnaar van de pleitwedstrijden zal deelnemen aan de landelijke pleitwedstrijden die plaatsvinden in juni 2022.

To top