Nieuws

Donderdag 22 augustus 2019: Jonge Balie Lezing

Oorlogsrecht in de praktijk, welke regels gelden voor militairen tijdens een gewapend conflict en hoe wordt hier in de praktijk mee omgegaan?

Heb jij altijd al eens willen weten aan welke regels een militair op missie is gebonden? Kom dan op donderdag 22 augustus aanstaande om 19:30 uur naar de Jonge Balie lezing waar kapitein mr. Jan van Zeijts, militair jurist van de Koninklijke Landmacht, komt spreken over zijn ervaringen met het militaire recht. Tijdens deze lezing zal hij onder meer uitweiden over het humanitair oorlogsrecht en – middels waargebeurde scenario’s van zijn uitzending naar Mali – de toepassing hiervan gedurende de VN missie MINUSMA toelichten.

De lezing vindt plaats bij Roei- en Zeilvereniging De Amstel aan de Hobbemakade 122 te Amsterdam.

Schrijf je snel in via onderstaand formulier!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

To top