Nieuws

Woensdag 24 januari: Dag van de Bedreigde Advocaat

 

Op woensdag 24 januari 2018 wordt voor de achtste keer de Dag van de Bedreigde Advocaat georganiseerd. Dit jaar ligt de focus van deze dag op Egypte.

Egypte: piramides, duiken…en bedreigde advocaten

Egypte heeft twee gezichten. Een prachtige vakantiebestemming. Maar ook een land van contrasten en conflicten. De mensenrechten en de onafhankelijkheid van de rechtspraak komen voortdurend onder druk. Ook de situatie van advocaten verslechtert in een rap tempo. Een groot aantal advocaten werd de afgelopen jaren gearresteerd in verband met hun werkzaamheden. Daarom staat de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat’ op 24 januari 2018 in het teken van Egypte. Met een manifestatie en lezing in Den Haag. Betuig je steun, ben erbij!

Gezamenlijk springen de stichting De Dag van de Bedreigde Advocaat en Lawyers for Lawyers die dag op de bres voor hun Egyptische collega’s. Met een demonstratie voor de rechtbank in Den Haag en een seminar, waarvoor Lawyers for Lawyers de bekende advocate Mahienour El-Massry (1986) heeft uitgenodigd. Deze jonge Egyptische advocate is gekend vanwege haar niet aflatende inzet voor de mensenrechten en kritische houding jegens het militaire regime in haar land.

Programma

15.00 uur: Manifestatie en aanbieden petitie

Manifestatie voor de bedreigde Egypte advocaten bij de rechtbank in Den Haag. Ook zal die dag een petitie worden aangeboden bij de Egyptische ambassades en consulaten in verschillende steden binnen en buiten Europa. Wees solidair en kom ook naar de Rechtbank in Den Haag, aanvang 15.00 uur!

Komt allen, al dan niet in toga! Locatie (onder voorbehoud): Rechtbank Den Haag, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag.

17.00 – 18.00 uur: Seminar (inloop vanaf 16.30 uur)

Lezing en seminar over de situatie van advocaten in Egypte. Wij hopen onder anderen als spreker te mogen verwelkomen de Egyptische advocate Mahienour El-Massry. We sluiten af met een collegiale borrel.

Let op: plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang met je aanmelden. Het bijwonen van het seminar levert 1 lezingpunt op. Klik hier om je aan te melden voor dit event!

LocatieRechtbank Den Haag, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag.

Meer informatie

Voor meer informatie: http://dayoftheendangeredlawyer.eu/ en www.lawyersforlawyers.org.
Initiator Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat, Hans Gaasbeek: tel: 06-52055043, email: hgaasbeek@gaasbeekengaasbeek.nl

 

 

 

To top