Kom de lente door met het vioolconcert van Schumann en Brahms Symfonie nr. 3! Aanstaande donderdag 28 maart zal de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Entrée (de grootste zelfstandige culturele jongerenvereniging van Nederland) een fantastische avond organiseren in het Concertgebouw Amsterdam.

De avond begint om 18.30 uur met een lezing van Sander Petit in het Concertgebouw Amsterdam. Sander Petit is advocaat in de creatieve sector en heeft een sterke focus op de dance scene. Hij is gespecialiseerd in media- en entertainmentrecht en heeft gewerkt voor diverse artiesten uit de DJ Mag Top 100, management- en boekingskantoren, platenmaatschappijen en uitgevers, festivals, promotors en muziekwebsites. In oktober 2017 heeft hij Petit Legal opgericht en is hij partner geworden bij AdvocatenvanOranje. Sander staat inmiddels bekend als De Dance-advocaat en spreekt als zodanig op diverse muziekopleidingen en -beurzen.

Sander zal een lezing geven over de juridische aspecten van de dance-industrie. In zijn lezing zal hij onder andere uitleggen hoe muziekrecht in elkaar zit, hoe collectief rechtenbeheer werkt, waarom er telkens zo’n gedoe is bij Buma/Stemra, waarom artiesten zeuren over hun royalty’s en waar de sappige ruzies van Martin Garrix, Roger Sanchez en Afrojack precies over gingen.

Aansluitend op de lezing zullen we het vioolconcert van Schumann en Brahms Symfonie nr. 3. bezoeken.