Nieuws

Justitia 2017: Presentatie André Kuipers

Justitia 2017 nadert met rasse schreden en zoals eerder aangekondigd zal het seminar worden opgeluisterd met een presentatie van André Kuipers. Reden genoeg voor een nadere introductie van de enige nog actieve Nederlandse (en bovendien in Amsterdam geboren) astronaut.

André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis en in totaal bracht hij 204 dagen in de ruimte door. André Kuipers zag tijdens zijn ruimtereizen de aarde zoals maar weinigen haar zagen. Hij zag een wereld zonder grenzen met prachtige woestijnen, bossen, de mooiste eilanden en uitgestrekte oceanen. Een blauw paradijsje omgeven door het zwarte heelal. Maar hij zag ook hoe kwetsbaar onze planeet is. Hoe flinterdun de dampkring is die al het leven op aarde mogelijk maakt. Dat bossen verdwijnen omdat mensen ze kappen. Hoe luchtvervuiling boven de grote steden toeneemt en lichtvervuiling in de nacht. André besloot daarom al tijdens zijn eerste missie dat hij zich wil inzetten voor de samenleving, voordat het straks te laat is.

Zoals jullie weten is het thema van Justitia 2017 “Apocalyps”: Het einde van de democratie? Het einde van een leefbaar klimaat? Een toekomst buiten planeet aarde?
Om antwoorden te vinden op deze vragen en tegelijk een stukje bewustwording te creëren onder de mensen die met betrekking tot deze antwoorden wellicht een grotere vinger in de (juridische) pap hebben dan zij denken, heeft het Justitia-bestuur in André Kuipers een meer dan geschikte partner gevonden.

Mis de presentatie van André Kuipers niet en schrijf je snel in voor het seminar op vrijdag 12 mei via https://www.stichtingjustitia.nl/inschrijven/.

To top