Nieuws

Donderdag 20 oktober Jonge Balie-lezing: College Tour met Jerry Buting (Making a Murderer)

Op donderdagavond 20 oktober hebben wij Making a Murderer’s Jerry Buting te gast. Buting werd wereldwijd bekend door de Netflix-documentaire hit “Making a Murderer”, waarin hij Steven Avery bijstaat in de rechtszaak rond de moord op Teresa Halbach. Avery had eerder 18 jaar onterecht vastgezeten voor een andere moord. De documentaire, gefilmd over een periode van 10 jaar, legt verschillende kwetsbaarheden bloot in het Amerikaanse strafrechtsysteem. Er zijn aanwijzingen dat Avery, die levenslang kreeg voor de moord op Teresa Halbach, wederom onterecht veroordeeld is…

Jerry Buting spreekt hierover op 20 oktober om 19:00 in Café de Ebeling. Er is gekozen voor een “College-tour” format in kleine setting. Opgeven voor deze avond is niet meer mogelijk. De borrel na de college tour is uiteraard wel toegankelijk voor Jonge Balie-leden. Uiteraard gaan we ervan uit dat iedereen de documentaire heeft gezien, zodat we een inhoudelijk en interactief debat kunnen hebben met Buting. Toegang alleen met deelnamebevestiging.

To top