Donderdag 23 februari: Jonge Balie-lezing Daniël Schut, aansluitend borrel

  • 23 februari 2017 - 25 februari 2017
    20.00 - 00.00

Verkiezingen anno nu: framing & blaming en de lessen voor de advocatuur

Tegen alle verwachtingen in triomfeerde Trump afgelopen november in de VS. De vorm van zijn verkiezingsboodschap bleek een stuk belangrijker dan de inhoud. Hoe deed hij dat? Wat maakte hem zo overtuigend? En is deze vorm van overtuigingskracht ook terug te vinden in de Nederlandse verkiezingen?

Op deze vragen en meer geeft Daniël Schut antwoord bij de lezing van donderdag 23 februari 2017. Daniël is politicoloog, voormalig Nederlands en vice-Europees en Wereldkampioen Debatteren en is één van de debatexperts van Nederland. Tevens is hij co-auteur van het boek ‘Gevecht om Amerika: de democratische worsteling van Clinton en Trump’.

Met praktijkvoorbeelden uit de politiek, wordt tijdens de lezing daarnaast een verband gelegd met de overtuigtechnieken van de advocaat. Wat kunnen (en willen) we leren van de hedendaagse verkiezingsretoriek en hoe kunnen deze inzichten gebruikt worden in het recht?

De lezing vindt plaats bij Roeivereniging De Amstel (Hobbemakade 122). Na afloop van de lezing vindt de Jonge Balie-borrel plaats, waar ook leden die de lezing niet hebben bezocht van harte welkom zijn!

Event locatie

Locatie  

Adres
Hobbemakade 122
Amsterdam