Lezing: De be- en ontzetting van het Maagdenhuis

  • 30 april 2015
    21.30 - 22.30

Afgelopen februari bezette een groep boze Amsterdamse studenten het Bungehuis en vervolgens het Maagdenhuis. Waar het eerstgenoemde universiteitsgebouw al vrij snel werd ontruimd door de politie is het Maagdenhuis nog steeds in handen van een hardnekkig groepje actievoerders. Afgezien van deze twee spraakmakende gebouwbezettingen berichten media ook regelmatig over de bewoning én ontruiming van andere panden, vaak door krakers.

Op 30 april a.s. vertelt Tim de Greve over de weg die kan worden bewandeld in het kader van de ontruiming van een gebouw. Hij gaat daarbij in op vragen als: wanneer kwalificeert – in een gebouw aanwezig zijn – als een illegale bezetting, wie kan het initiatief nemen om daar iets aan te doen en hoe gaat het er bij een ontruiming in de praktijk aan toe? Voorts zal Tim enkele voorbeelden uit de beslag- en executiepraktijk de revue laten passeren en enkele tips and tricks delen.

Tim de Greve is advocaat en partner bij Stibbe. Tim is gespecialiseerd in het voeren van complexe civielrechtelijke procedures en maakt van zijn absolute voorliefde voor het procesrecht en beslag- en executierecht geen geheim. Kenmerkend voor de wijze waarop hij zijn praktijk runt, is zijn motto: de cliënt moet vérder geholpen worden. Dat houdt niet op bij een stevige juridische analyse van de zaak, maar vraagt wil en durf om buiten de gebaande paden te denken teneinde dát doel te bereiken waarbij de cliënt echt gebaat is.

Voor het bijwonen van de lezing krijg je 1 PO-punt.

Let op! Sinds 1 maart 2013 is het voor advocaat-stagiaires in het kader van de opleiding verplicht om tenminste twee Jonge Balie lezingen bij te wonen.

 

Event locatie

Locatie  

Adres
Marnixstraat 429
1017 PK
Amsterdam