Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: MH17

maart 19, 2015 @ 08:00 - 17:00

Op 17 juli 2014 stortte een Boeing 777 van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neer in de Oost-Oekraïense provincie Donetsk. Deze gebeurtenis was in de eerste plaats een nachtmerrie voor de vele geliefden, familieleden en vrienden van de slachtoffers. Er bestaan geen woorden om hun emotionele misère te beschrijven. Daar bovenop ondervonden zij in veel gevallen ook nog financiële schade, zoals de gezinnen die hun enige kostwinner verloren. De ramp veroorzaakte daarnaast nog ontelbaar veel andere vormen van schade bij een groot aantal partijen.

In samenwerking met Delta Lloyd organiseert de Jonge Balie op 19 maart a.s. een lezing over de schade die wordt geleden als gevolg van een vliegramp met als bijzondere casus de ramp van MH17. Directeur Zakelijk Schade van Delta Lloyd René Kruis gaf leiding aan een bijzondere task force binnen Delta Lloyd die speciaal werd opgezet om alle claims naar aanleiding van de ramp te verzamelen en zo efficiënt en spoedig mogelijk af te wikkelen. Letselschadespecialist Veeru Mewa is de advocaat van een aanzienlijk deel van de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp en weet als geen ander welke schade zij precies lijden.

René Kruijs is verzekeringsexpert en directeur Zakelijk Schade bij Delta Lloyd.

Veeru Mewa is advocaat en partner bij letselschadekantoor Beer Advocaten. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van zaken op de gebieden aansprakelijkheidsrecht en personenschade en is de eerste Nederlandse advocaat die uitsluitend slachtoffers bijstaat. Personenschade met internationale aspecten is een bijzonder aandachtsgebied van Veeru en hij is opgenomen op de lijst van internationale luchtvaartadvocaten. Hij is actief als spreker op congressen, als schrijver van boeken en artikelen en als lid van diverse specialisatieverenigingen.

Voor het bijwonen van de lezing krijg je 1 PO-punt.

Let op! Sinds 1 maart 2013 is het voor advocaat-stagiaires in het kader van de opleiding verplicht om tenminste twee Jonge Balie lezingen bij te wonen.

Gegevens

Datum:
maart 19, 2015
Tijd:
08:00 - 17:00

Locatie

Café COX
Marnixstraat 429
Amsterdam,
+ Google Maps