Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jonge Balie Lezing

januari 27, 2022 @ 19:30 - 20:30

Op donderdag 27 januari 2022 organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Lawyers for Lawyers een lezing in de vorm van een webinar. Het webinar wordt verzorgd door de Colombiaanse mensenrechtenadvocaat Adil Jose Meléndez Marquez.

Maandag 24 januari 2021 is de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat‘. Dit jaar staat deze dag in het teken van Colombia. Advocaten in Colombia, met name diegenen die mensenrechtenzaken behandelen of slachtoffers bijstaan van misdaden gepleegd door (voormalige) Colombiaanse leger- of staatsfunctionarissen, ondervinden al jaren intimidatie, hinder en oneigenlijke inmenging bij het uitoefenen van hun beroep.

Adil is een van de weinige advocaten die zich bezig houdt met zaken over restitutie van land en de vervolging van (para)militairen in de noordelijke regio ‘Bolivar’. Hij treedt voornamelijk op voor inheemse volkeren en boerengemeenschappen. Als gevolg van zijn werkzaamheden bedreigen paramilitairen hem regelmatig. Tijdens het webinar zal Adil over zijn werkzaamheden vertellen en de moeilijkheden die hij daarbij ondervindt.

Voorafgaand aan de lezing van Adil zal Lawyers for Lawyers over haar organisatie vertellen.

Het webinar duurt van 19.30 tot 20.30 uur en geldt als Jonge Balie lezing in de zin van het stagebesluit. Praktische details over het bijwonen van het webinar worden op de dag van het webinar gedeeld met de leden die zich hiervoor hebben ingeschreven.

Jonge Balie Lezing 27 januari 2022

Gegevens

Datum:
januari 27, 2022
Tijd:
19:30 - 20:30

Locatie

Online