Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

(Il)legal Tracks

februari 25, 2015 @ 08:00 - 17:00

Op donderdagavond 12 februari a.s. organiseren de Jonge Balie Amsterdam en Concertvrienden/Next samen het evenement ‘(Il)legal Tracks’. Tijdens deze muzikale én inhoudelijke avond zullen drie specialisten op het gebied van het intellectueel eigendom vertellen over hun vakgebied in relatie tot muziek. Samen zullen zij de aanwezigen een introductie geven tot de wereld van (il)legale nabootsing van muziekwerken.

De sprekers zullen vertellen aan de hand van verschillende bekende voorbeelden die ter illustratie live zullen worden uitgevoerd door een trio van jazz-muzikanten, bestaande uit Edison-winnaar Bart Wirtz op de saxofoon, Kasper Kalf op de contrabas en Pim Drost op de drums. Een van de muzikale hoogtepunten van de avond is een uitvoering van een reeks historische muziekstukken waarover in het verleden hevig is gestreden op auteursrechtelijke gronden. Deze inspirerende avond zal plaatsvinden in de Koorzaal van het Concertgebouw en is bedoeld voor leden die houden van muziek en een interessant verhaal. De avond wordt afgesloten met een drankje en – uiteraard – met muziek! Voor het bijwonen van de lezing krijg je 1 PO-punt.

Toegang tot dit evenement is beperkt en inschrijving is noodzakelijk. De inschrijving opent op woensdag 4 februari a.s. om 0.00 uur. Je kunt je inschrijven door zelf (je kunt dus niet ook iemand anders inschrijven) een e-mail te sturen aan Charlotte Vijftigschild (charlotte.vijftigschild@boekel.com) met als onderwerp ‘Inschrijving (Il)legal Tracks’ en in de tekst de volgende zaken te vermelden: (i) voor- en achternaam, (ii) kantoornaam en (iii) functie (advocaat-stagiair, medewerker of partner). Toekenning van plaatsen gaat op volgorde van inschrijving met een maximum aantal plaatsen per kantoor.

Sprekers

Gastheer: Bram de Jaeger, oprichter van het Culturele Hart en bankier voor de culturele sector bij ABN AMRO.

Spreker 1: Lars Bakers, partner BINGH advocaten, als advocaat actief voor diverse (Amsterdamse) culturele instellingen.

Spreker 2: Rob van Dongen, partner Dikhoff Van Dongen Advocaten, geruime tijd werkzaam in de media en entertainmentbranche, nu als advocaat, daarvoor als musicus. Samen met Lois Lane en Prince componeerde en produceerde hij de muziek voor het Lois Lane-album ‘Precious’.

Spreker 3: Bjorn Schipper, partner Schipper Legal, ook wel bekend als ‘advocaat van de nacht’, gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht binnen de muziekwereld, en dan met name elektronische- en dansmuziek, de creatieve industrie die het Nederlandse nachtleven heeft doen opbloeien.

Wil je met korting naar de mooiste concerten in het Concertgebouw en toegang krijgen tot exclusieve events voor jongeren? Meld je dan aan bij een van de jongerenverenigingen van Het Concertgebouw. Tot 30 jaar kun je voor 15 euro lid worden van Entrée. Tot 40 jaar kun je voor 30 euro lid worden van Next.

Gegevens

Datum:
februari 25, 2015
Tijd:
08:00 - 17:00

Locatie

Concertgebouw
Concertgebouwplein 10
Amsterdam,
+ Google Maps