Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Activiteit Amsterdam Cares

oktober 15, 2015 @ 8:00 am - 5:00 pm

[Laatste vrije plekken – Schrijf je nu in!]

Wil jij iets betekenen voor de maatschappij, maar heb je het idee dat je werk daar geen ruimte voor laat? Amsterdam Cares bewijst dat het ook anders kan! Na het succes van de voorgaande edities slaan de Jonge Balie en Amsterdam Cares dit jaar opnieuw de handen ineen en organiseren zij weer een gezamenlijke vrijwilligersactiviteit. Dit jaar staat de activiteit in het teken van het oefenen en leren van de Nederlandse taal. Op donderdag 15 oktober a.s. zal een aantal Jonge Balie-leden Amsterdam Cares helpen tijdens een conversatieavond met migranten in buurthuis Assadaaka. Hier werken migranten twee keer per week in informele sfeer aan het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheid. Zij zijn zeer gemotiveerd om goed Nederlands te leren spreken en schrijven, maar hebben de oefening hard nodig. Als vrijwilliger ga je met de migranten in gesprek en oefen je met ze. Er is allerlei oefenmateriaal aanwezig (boeken, taaldoosjes, taalspelletjes, puzzels) om structuur aan te brengen in de gesprekken.

Amsterdam Cares is onderdeel van Nederland Cares, een vernieuwende organisatie op het gebied van betrokken ondernemen en flexibel vrijwilligerswerk. Amsterdam Cares richt zich op het activeren van (young) professionals en biedt daarbij 100% flexibel vrijwilligerswerk aan. Zo kun je een bijdrage leveren aan de maatschappij zonder dat je in de knel komt met al je andere prioriteiten. Klik hier voor meer informatie over Amsterdam Cares.

De activiteit zal plaatsvinden op donderdag 15 oktober a.s vanaf 19.30 uur bij buurthuis Assadaake aan de Palembangstraat 52 te Amsterdam. Inschrijven kan door een e-mail te sturen aan Marieke Faber (secretaris@jongebalieamsterdam.nl).

Gegevens

Datum:
oktober 15, 2015
Tijd:
8:00 am - 5:00 pm

Locatie

Buurthuis Assadaake
Palembangstraat 52
Amsterdam,
+ Google Maps