Young Professionals Night – Amsterdam Art Week 2022

Op donderdag 12 mei 2022 organiseert Amsterdam Art een Young Professional Night tijdens de Amsterdam Art Week 2022. Amsterdam Art zet zich vol enthousiasme in om de positie van Amsterdam als toonaangevend centrum voor de hedendaagse kunst te versterken. Door middel van de Amsterdam Art Week 2022 verbindt Amsterdam Art nieuw publiek aan hedendaagse kunst. … Lees meer "Young Professionals Night – Amsterdam Art Week 2022"

Justitia 2022

Het programma bestaat traditiegetrouw uit de volgende onderdelen: Woensdag 18 mei 2022 – De pleitwedstrijden van de Jonge Balie Amsterdam Donderdag 19 mei 2022 – Lezing georganiseerd door Amsterdamse Orde van Advocaten i.s.m. Lawyers for Lawyers Vrijdag 20 mei 2022 – Justitia congres: seminar, inclusief diner en feest Zie de website van Justitia voor meer … Lees meer "Justitia 2022"

Jonge Balie Bowlingtoernooi

Het is eindelijk weer tijd voor het Jonge Balie Bowlingtoernooi! Op 25 mei 2022 (de dag voor Hemelvaart) zal in de arena van Knijn worden gestreden om felbegeerde prijzen en eeuwige roem. Wat: Bowlingtoernooi met borrel Wanneer: woensdag 25 mei 2022 Tijd: Heats van 20:00 – 23:00 uur en finale tot ongeveer 23.30 uur + borrel Waar: Knijn Bowlingcentrum, … Lees meer "Jonge Balie Bowlingtoernooi"

Padeltoernooi

Peakz Padel Willem Fenegastraat 3, Amsterdam

Op 9 juni 2022 zal voor de allereerste keer het Jonge Balie Amsterdam Padeltoernooi worden georganiseerd! Dit zal plaatsvinden in de vorm van een dubbeltoernooi bij Peakz Padel in het Kauwgomballenkwartier (Willem Fenegastraat 3, 1096 BL Amsterdam) van 17.30 tot 22.00 uur. Je speelt samen met een vaste partner de wedstrijden. Let op: je partner … Lees meer "Padeltoernooi"

Jonge Balie Lezing

Muziekgebouw aan ‘t IJ Piet Heinkade 1, Amsterdam

Let op: het programma voor deze avond is aangepast. Vanwege een corona-uitbraak, kan de opera 'The Murder of Halit Yozgat' helaas niet doorgaan. De lezing zal nog wel doorgaan. Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar. Tom Kreling, onderzoeksjournalist bij de Volkskrant en winnaar van meerdere journalistieke prijzen zal de lezing verzorgen. Deze lezing zal gaan over … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

Pubquiz

Cafe Lust Cornelis Trooststraat 49, Amsterdam

Hoeveel dagen heeft de relatie van André en Bridget geduurd? Hoeveel vluchten zijn gecanceld door storm Ciara? Waarmee proeven vlinders? Wie was de minister van landbouw tijdens de MKZ-crisis? Yes, op donderdag 7 juli 2022 is het weer tijd voor de Jonge Balie Pubquiz! Schrijf je snel in met jouw sterrenteam, want winnen is belangrijker … Lees meer "Pubquiz"

Zomerborrel I

Waterkant Marnixstraat 246, Amsterdam

Het is bijna weer tijd om onder het genot van een verfrissend drankje in de zon bij te kletsen met je favoriete opleidingsgenoten en collega's. Op donderdag 14 juli zal de eerste Jonge Balie Zomerborrel van deze zomer plaatsvinden bij Waterkant! Let op: vergeet niet je visitekaartje mee te nemen, er wordt gecontroleerd!

Zomerborrel II

Waterkant Marnixstraat 246, Amsterdam

Het is bijna tijd voor de Jonge Balie Zomerborrel II, dé afsluiting van deze hete zomer. De borrel vindt plaats op donderdag 25 augustus 2022 vanaf 19.30 uur bij Waterkant. Trommel je opleidingsgenoten en collega's op, want deze borrel wil je niet missen! P.S. vergeet niet je visitekaartje mee te nemen, er wordt gecontroleerd. 

Jonge Balie Lezing

Amsterdamsche Football Club Maurice Ravellaan 4, Amsterdam

De lezing van donderdag 8 september 2022 zal worden verzorgd door Reinier van Zutphen, de Nationale ombudsman. De Nationale ombudsman richt zich op burgers die het recht het hardst nodig hebben, maar de ingang tot het recht niet of moeilijk weten te vinden. De ombudsman zal aan de hand van casuïstiek ingaan op diens taken … Lees meer "Jonge Balie Lezing"

Lexence Jonge Balie Studiereis 2022

Lissabon is niet alleen de stad van het onder juristen bekende Verdrag van Lissabon, maar ook van de fadomuziek en de Azulejos tegeltjes. De stad wordt ook wel “de witte stad” genoemd, vanwege de overvloedige zonneschijn dat prachtig op de witte huizen schijnt. Vijftig gelukkige leden van de Jonge Balie Amsterdam krijgen de kans om … Lees meer "Lexence Jonge Balie Studiereis 2022"

SJBN Praktijkmiddag

Stichting Jonge Balie Nederland organiseert jaarlijks de SJBN Praktijkmiddag voor advocaat-stagiaires en advocaat-medewerkers die een kijkje willen nemen in de praktijk van een bedrijf. Inmiddels zijn er bezoeken geweest aan de Nederlandse Spoorwegen, Coca Cola en FrieslandCampina. Dit jaar vindt de SJBN Praktijkmiddag op 23 september om 15:00 uur plaats bij Deloitte in Amsterdam. Het programma zal … Lees meer "SJBN Praktijkmiddag"