Nieuws

Vrijdag 8 juni: NJV Debattoernooi
9 februari 2018

Op 8 juni 2018 organiseert de Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) in het Filmmuseum EYE een debattoernooi voor jonge professionals (maximumleeftijd 29 jaar). Op 13 april zal een voorronde worden gehouden in het gebouw van de Hoge Raad.


Donderdag 5 april: Jonge Balie Bowlingtoernooi
9 februari 2018

Na een jaar wachten is het eindelijk weer tijd voor het Jonge Balie Bowlingtoernooi! Op donderdag 5 april 2018 zullen 54 teams in de arena van Knijn strijden om felbegeerde prijzen en eeuwige roem. De inschrijvingen zijn geopend, dus schrijf je nu in via de website!


Save the date EYBA Summer Conference Amsterdam 2018
9 februari 2018

Van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli 2018 vindt dit jaar in Amsterdam de European Young Bar Association (EYBA) Summer Conference plaats, met als thema “Dutch Masters”. Mis niet deze uitgelezen kans om je buitenlandse collega’s vanuit heel Europa te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en je (Europese) netwerk uit te breiden en blok het weekend alvast in je agenda!


Zaterdag 17 februari: Voor je het weet, heb je een date!
26 januari 2018

Op 17 Februari 2018 organiseert De Nieuwe Poort Valentijnsdag. Onder het motto ‘Voor je het weet, heb je een date!’, gaan Young Professionals en senioren met elkaar op date in Amsterdam. Zo wordt enerzijds eenzaamheid van ouderen aangepakt en anderzijds de kloof tussen jong en oud verkleind. Een dag waarop niet de commercie van Valentijnsdag centraal staat, maar de ontmoeting met de ander. Hoe ziet deze dag eruit?


Even voorstellen: Arjan van den Bergh
26 januari 2018

Sta jij op het punt om een huis te kopen en ben je benieuwd naar wat je kan lenen of voor welk bedrag je kan aankopen? Arjan van den Bergh is werkzaam als financieel adviseur voor Rabobank Amsterdam en is speciaal beschikbaar voor vragen van Jonge Balie leden over hypothecaire geldleningen voor de eigen woning. Met zijn achtergrond in de makelaardij en kennis van hypotheken voorziet hij je graag van hypotheekadvies.


Donderdag 22 februari: Jonge Balie lezing
15 januari 2018

Op donderdag 22 februari 2018 zal er een lezing plaatsvinden over de Netherlands Commercial Court (‘NCC’). De lezing zal worden verzorgd door de heer Lincoln Frakes (raadsheer Gerechtshof ’s-Hertogenbosch en voorzitter van de Netherlands Commercial Court) en de heer Duco Oranje (raadsheer Gerechtshof Amsterdam en voorzitter van de Netherlands Commercial Court of Appeal).


Woensdag 28 februari: Jonge Balie lezing inclusief balletvoorstelling
15 januari 2018

Geen ballet dat beter helpt tegen de winterblues dan de balletvoorstelling Don Quichot, geïnspireerd op het meesterwerk van Miguel de Cervantes. Op woensdag 28 februari 2018 zal de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met The Young Patrons Circle een fantastische avond organiseren bij Nationale Opera & Ballet.


Rabobank Amsterdam
12 januari 2018

Rabobank Amsterdam is sinds 1 januari 2017 de hoofdsponsor van de Jonge Balie Amsterdam. Naast financiële ondersteuning van de vereniging biedt Rabobank voor leden van de Jonge Balie Amsterdam een direct contactpersoon voor al hun vragen over betalen, sparen, hypotheken, pensioenen en het starten van een eigen onderneming. Zij stellen zich hier aan je voor.


Happy New Year!
2 januari 2018

De Jonge Balie Amsterdam wenst al haar leden de beste wensen voor 2018. Ook dit jaar staan weer veel mooie evenementen gepland – zowel klassiekers als het bowlingtoernooi en Justitia, als nieuwe activiteiten zoals de EYBA Summer Conference en een samenwerking met het Nationale Ballet. Houd de nieuwsbrief dus goed in de gaten en hopelijk zien we jullie snel op één van onze evenementen!