Nieuws

Donderdag 30 november: Jonge Balie lezing
23 oktober 2017

Op 30 november 2017 zullen Mirjam Schoots en Nynke Weening van De Boorder Schoots Advocaten een lezing geven over de ethische, praktische en juridische dilemma’s en problemen van het draagmoederschap. Schrijf je snel in!


Dinsdag 7 november: Jonge Balie Pubquiz
22 oktober 2017

Op dinsdag 7 november vindt een nieuwe editie plaats van de Jonge Balie Pubquiz. De pubquiz staat opnieuw onder de vakkundige leiding van quizmaster Ivo Reijerts. Vijftien teams zullen tegen elkaar strijden in vijf verschillende kennisrondes. Schrijf je team snel in!


SJBN praktijkmiddag bij NS
20 oktober 2017

Op vrijdagmiddag 17 november organiseert de SJBN in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen (NS) een praktijkmiddag over online personal branding op het hoofdkantoor van NS in Utrecht.


European Lawyers’ Programme
20 oktober 2017

Het European Lawyers’ Programme (ELP) gaat op 3 april 2018 (t/m 29 juni 2018) weer van start in Edinburgh. Het programma start met een introductiecursus aan de Universiteit van Edinburgh, met aansluitend 10 weken praktijkstage. Je loopt tijdens de stage mee met twee Schotse advocaten (waaronder een Queens Counsel) en een rechter van de Court of Session. Solliciteer vóór 15 november 2017.


Fulbright Center LLM fair
20 oktober 2017

Op donderdag 2 november organiseert het Fulbright Center voor de derde keer een LLM fair met vertegenwoordigers van Amerikaanse Law schools voor eenieder die overweegt een LLM graad te behalen in de VS. De fair wordt gehouden op een centrale locatie in Amsterdam. Aanmelden voor de fair is kosteloos.


In memoriam – Christiaan Hemmink (1979 – 2017)
11 oktober 2017

Met groot verdriet hebben wij vernomen dat Christiaan Hemmink op vrijdag 6 oktober 2017 na een kort ziekbed is overleden.

Christiaan was een veel en graag gezien lid van de Jonge Balie Amsterdam. Er gingen weinig evenementen voorbij waar Christiaan niet bij aanwezig was. Zijn enthousiaste en open persoonlijkheid zorgde ervoor dat hij al snel veel van de leden kende en hij maakte graag met iedereen een praatje. Christiaan zal dan ook zeer gemist worden.

Wij wensen zijn vriendin, familie, vrienden en kantoorgenoten van Florent veel sterkte in deze moeilijke periode.


Vacature SJBN Congres Commissie 2017-2018
6 oktober 2017

Lijkt het jou leuk om als afgevaardigde van jouw arrondissement dit congres – voor bijna 1000 advocaten – mede te organiseren, meld je dan nu aan voor de SJBN Jonge Balie Congrescommissie 2017-2018!


Informatie over de advocaat-stage
6 oktober 2017

Wil je weten welk Stagebesluit op jou van toepassing is? Ben je benieuwd naar de opleidingscriteria of vraag je je af of jouw proceservaring puntwaardig is? De Jonge Balie Amsterdam heeft de belangrijkste informative op een rijtje gezet op http://jongebalieamsterdam.nl/informatie/advocaat-stage/.


Vacature EYBA Summer Conference Commissie
2 oktober 2017

Om de EYBA Summer Conference die in juni of juli 2018 in Amsterdam zal worden gehouden tot een succes te kunnen maken, is de Jonge Balie Amsterdam op zoek naar leden die willen helpen bij de organisatie daarvan. Wij zullen een commissie samenstellen die zowel het inhoudelijke deel van het congres als het sociale programma zullen samenstellen. Ben je enthousiast ? Solliciteer dan voor 13 oktober.


EYBA Summer Conference 2018 in Amsterdam
2 oktober 2017

Tijdens de International Weekend heeft het bestuur van de Jonge Balie Amsterdam gepitcht om de Summer Conference van 2018 in Amsterdam te mogen organiseren. Tot onze grote vreugde heeft de EYBA met ons voorstel ingestemd. Dit betekent dat in een weekend in juni / juli 2018 Amsterdam zal vollopen met jonge Europese advocaten. We zullen de datum snel aan jullie bekend maken!